Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autógumik élettartamára van...

Autógumik élettartamára van előírás? Hétfőn voltam gumicserén, és a szervizes azt mondta, hogy most még felteszik, de ha 7 évesnél több lesz, akkor már nem fogják feltenni.

Figyelt kérdés
Azt hittem a profilmélység számít, de azt mondta, hogy 7 év után már cserélni kell.

2019. ápr. 5. 17:28
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nem pénz kérdés, csak arra voltam kíváncsi, hogy valós indokot mondtak, vagy csak azt akarják, hogy vegyek náluk legközelebb egy új készletet, ha cserére megyek.
2019. ápr. 5. 18:47
 12/17 anonim ***** válasza:
Tévedések vannak. Mind a két dolog számít, a profilmélység 1.6 mm kell kegyen minimum. És 5 év után javasolt lecserélni, de kihúzható 7 évig az a műhely szerint amiben te voltál, utána már kevésbé tapad, egy vészfékezésnél sokat számíthat, valamint hajszál repedések keletkeznek rajta, és kidurranhat egyszer csak, pl egy nagyobb kátyú miatt, vagy nagy sebességnél. Én mondjuk 9 évig használtam a gumikat. Utána eldobtam őket, felraktam az újat és érezhetően jobb volt.
2019. ápr. 5. 19:18
 13/17 Szecessziós Vájling ***** válasza:
Egy gumiszilent is szét tud repedni 7 év alatt ha csak a garázsban állt az autó és nem ment sehova, akkor is. A gumi alkatrészek mind szabatossági idővel rendelkeznek, a gumis meg inkább lefelé kerekít mivel nem ismeri a te használati körülményeidet. Mégis honnan kéne kiszopnia, hogy te mennyi UV fénynek, ciklikus hőváltozásnak vagy nedvességnek teszed ki használat során? Sehonnan, inkább belő egy negatív szcenáriót, ami alapján a 7 év teljesen reális becslés (de 2-3 év alatt is 0-ra lehet írni egy gumi szerkezetét profilvesztés nélkül).
2019. ápr. 5. 19:30
 14/17 anonim ***** válasza:
Nagyon állapot függő és tárolás függő hogy kibír e 10évet egy téligumi. Vol-e ápolva, mennyit állt napon, stb... A profilmélység csak egy dolog, szart sem ér ha kemény mint a kő (sajnos tapasztalat).
2019. ápr. 5. 20:41
 15/17 A kérdező kommentje:
Nyári gumiról volt szó egyébként, hiszen a héten tették fel. Szóval a nyárira mondta, hogy most még felteszik, de jövőre már nem, ha 7 éves elmúlt.
2019. ápr. 5. 20:43
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2017 őszén a gumis egy 2007-es téligumi garnitúrát akart eladni azzal a szöveggel, hogy pár szezont még kibír, csak mert nem adtam 35ezret az új kínai darabjáért. Tehát szerintem inkább becsülendő a gumis lelkiismeretessége. Nem mondom, hogy 7 év után el kell dobni, láttam én már 20 éves gumit is autón, de ha egyszer kell vészfékezni az életedért, akkor már későn jösz rá, hogy kár volt ezen spórolni. De ha egy durrdefekt bevág az árokba és csinál egy millás kárt, akkor sem spórolsz túl sokat.
2019. ápr. 5. 20:45
 17/17 anonim válasza:
Nem csinálsz hülyeséget, ha lecseréled a 7 évest. Az enyémek is hasonló korúak voltak, de megkeményedtek, nincs mese. Zajosak voltak, kanyarban is éreztem, hogy nem az igazi. Ránézésre 2 évesnek néztek ki, mert nem autózok sokat. Megéri lecserélni a biztonság érzet és a komfort miatt is. Arról nem is beszélve, hogy ezt nézi a rendőr a szondázás után, ha baj történik.
2019. máj. 4. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!