Opel Astra H classic III érdemes ilyen autót választani?
H Astra vásárlásán gondolkodom. Ugyan abban az árkategóriában sokkal újabbak a címben említett típus. Ha jól tudom ezek kifutó termékek voltak, ezek után jöttek a J astrák.
Érdemes classic III-t vásárolni, vagy lehetséges hogy rosszabb minőségű anyagokból, alkatrészekből lettek gyártva?
Én nem szívesen vennék ilyet. Az egy dolog, hogy kifúrkálják. De eléggé "gazdátlan" autók. Nem voltak dédelgetve. Ha kellett hidegen nyomták padlógázzal, stb. Felszereltsége is legfeljebb közepes ezeknek az autóknak. Színes kijelzős navit, félbőr kárpitot, ülésfűtést, kanyarkövetős xenon fényszórót, stb, amik elérhetőek voltak a H Astrában, ne várj! Mondjuk ha nincs is ilyenekre eleve igényed, akkor ez nem szempont.
Nem rendőrségen dolgozom, de nálunk is voltak H Astrák cégautóként. Egy-két éve selejtezték le őket. Először a dolgozóknak ajánlották fel őket megvételre elég jutányos áron. Akkor ilyen 500-600eFt környékén. Megmondom őszintén, ha nem lett volna autóm, akkor se ezeket veszem meg. Akikről tudom, hogy vettek ezekből az autókból kivétel nélkül eladásra vették meg. Kicsit kipofozták, kitakarították és egy hónapon belül mentek a piacra közel dupla árral.
...még az elmaradt, hogy azt szokták felhozni a volt cégautók mellett markating fogásként, hogy de hát ezek végig márkaszervizben voltak szervizelve. Ez igaz, csakhogy nálunk is szigorúan betartották a gyári ajánlásnak megfelelő 30.000km-es olajcsere periódust.
Ez számomra nem épp pozitívum. A felénél le szoktam cseréltetni az olajat. Ehhez még hozzájön, amit írtam, hogy ezeket az autókan "rúgják" rendesen akár hideg motorral is. Ezeknek a dolgoknak a következményei nem azonnal jönnek ki, valahol 150-200e km fölötti futásnál simán megboszzulhatják magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!