Lehet ennyi a fogyasztásom?
Sziasztok.
Vettem egy mk1-es mondeot automata váltós.Jogsim még várom,de már kiváncsi vagyok a fogyasztására.A fedélzeti komputer 13.8litert ir,de az rengeteg szerintem,főleg hogy szinte alig ment,néha elinditom egy 10-15percre had melegedjen. Lehetséges hogy rosszul számol a komputer? 2000cm3-s az autó,a motor fel volt újitva kb 1,5-2éve ami óta az előző tulaj nem nagyon használta.
elinditod 15 percre.
azt tudod hogy álló autónál a végtelen liter/km a fogyasztás? :))
A negyed órányi üresben járatással kb. 3 deci benzint égetsz el feleslegesen, anélkül hogy egy centit is haladtál volna.
Ha ezt naponta eljátszod, akkor reális lehet.
kokszolódás kér az autójához? igen! hidegen szeretné járatni a motort hogy minél előbb elkopjon? igen! szeretne feleslegesen benzint elpazarolni? igen!
Hogy lehetsz ilyen kis here?:D mért nem kérsz meg valakit hogy menjen el vele az isten háta mögé aztán mennél vele?
Kb. fél-1 percig érdemes járatni.
El szabad indulni hideg motorral, csak nem szabad padlózni, agyonterhelni.
Ha üresben járatod pocsékolod az üzemanyagot, lassabban melegszik (többet jár hidegen -> jobban kopik).
Több országban (pl. Németországban) tilos egy helyben járatni az autót.
benzinesnél 1 perc ilyen melegben bőven elég aztán lehet menni csak ne padlózd egy 10km-ig...
öreg ezer éves dízelt kell 5-10 percig melegíteni télen -25 fokban :D
Fogyasztást majd akkor fogod megtudni, ha már fogsz vele járni, teletankolod nullázod a kilométerszámlálót, legközelebb mész tankolni minimum 500km megtétele után, megint tele teszed ebből megtudod, hogy a megtett kilométerre mennyi üzemanyag fogyott el, ebből pedig kiszámolod, hogy 100km-re mennyit eszik. A fedélzeti csak viszonyítási alapnak jó, nem mutat pontosan.
Nem kell melegíteni, fél-1 percig elég ha jár, hogy az olaj eljusson mindenhova. Több melegítgetés csak benzinpazarlás. Dízel esetében én szokom 3 percig járatni amíg kinyitom a kaput, elhelyezkedek, bekötöm magam. Mint már írták a hidegen járatás alatt jobban kopik a motor, bár ha heti 2x beindítod 15 percre akkor nem lesz semmi baja nem kell parázni. Ha az autó áll csak az udvarban, akkor érdemes 2-3 hetente áttparkolni, mert gumi nem nagyon szereti ha hónapokig egy helyzetben áll. Szólj valamelyik barátodnak, aki elviszi kerülni, elmentek ide oda, nem tesz jót ha csak áll az autó.
Az a fogyasztás ne reális, pont azért, mert egy helyben járatod. Ha állsz, folyamatosan nőni fog a kijelzett érték. Normál használatnál fog az bőven lejjebb menni.
Külön melegíteni teljesen felesleges. Fél-egy perc elég, hogy az olaj mindenhova eljusson és meg tudjon fordulni. Ez után kímélő üzemben, azaz óvatos elnyújtott gyorsításokkal, kis gázpedál állással, közepes fordulaton lehet használni nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!