Miért lehet ilyen sok a fogyasztásom?
Nekem egy Renault Megane 3 2009 CC-m van 1.5 dci 110Le- s motorral.
A kerdesem az lenne hogy, szerintem nem normális az h városban napi durván 2x10 km es szakaszon járok vele (legtöbb esetben) Kb 2 havonta hoszabb, városon kívüli szakasz is megesik, és nekem a fedélzetije ilyenkor 8-8,5-9 litereket szokott irni (városi átlag 20 fokban) városon kívül 4,5-
5-5,5 liter szintén olyan 20 fokban. Hibát nem ír ki, és rendessen megy, a megszokott módon húz! Nem szokásom neki taposni se! Úgy normálisan, átlagosan, vezetek. Mikor meg vettem (kb 1 éve) ezek az értékek város, 20 fok, 6-6,5 körül voltak. ezelötti nullázás és tankolás elött volt egy hosszabb "kormolás" (100km-es szakasz) mondvál lehet meg kéne jobbban "sétáltatni", hátha az a baja, de így se lett jobb!! Mi lehet a baj? Kérlek segítsetek!
A kabrióság okán az egy relatíve nehéz autó, és ez a tulajdonság különösen hátrányos a gyakori indulásoknál-megállásoknál. Egyenletes sebességgel haladva viszont csak a sebességet kell fenntartani, így az jóval kevesebb üzemanyag-ráfordítást igényel. Plusz még az is rontja a helyzetet hogy egy dízel motor, a jó hatásfokánál fogva nem melegszik fel üzemi hőmérsékletre 10km alatt (nem a hőfok mutató a mérvadó)
tehát a motor- és a váltóolaj hideg, ezáltal sűrű marad ez nagyobb leküzdendő ellenállást jelent amit megintcsak plusz motorteljesítménnyel, ami üzemanyag égetésből származik, kell fedezni.
ha nem a termosztát akkor még a lambdaszonda lenne a tippem...
de biztos,hogy sok ha kevésbé nyomod neki hidegen,nekem 1.9 TDI 110 LE első 1km-en ír 8-9litert átlagfogyasztásra és folyamatosan csökkenik, a 10. km re már tuti hogy ~5 lesz az átlag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!