A kormányzár mennyire nyújt védelmet?
új autót tervezek venni, nem lakunk rossz környéken de azért sosem lehet tudni, elgondolkodtam rajta
...
milyen technikák nyújtanak valós védelmet a lopás ellen?
pl. kormányzár mennyire?
Az àruhàzi gagyikat felejtsd el, semmire se jók, egy akkus fúróval fél perc se kell, hogy szétfúrd a zàrat.
Ami védelmet nyújthat, az egy utólagosan beszerelt mechanikus sebváltózàr.
Amit profi műhelyben, profi eszközökkel esztétikusan szerelnek be.
En a helyedben semmi extra cuccra nem ruháznék be mert mondjuk egy amatőr kóklert lehet elriaszt a kormányzár látványa,de egy profit aki valóban el akarja vinni,szinte semmilyen elektronikus/mechanikus védelem nem fog visszatartani!
Inkabb figyelj azokra az alapvető dolgokra hogy nem hagysz értéket az autóban ,jol lathato helyen parkolod le stb........ezekkel alapbol eleg sok lopási kiserletet ki lehet védeni
Minden mechanikus vádelem jobb a semminél, de a váltózár sem ad tökéletes védelmet.
Váltóbowdent kiakasztják, 1 perc és máris vontatható az autó. Vagy motortérben beteszik a váltót 2-esbe és már önerőből is mennek vele. Tréler ellen meg nincs módszer.
Nekem garázsom + Cascom van. Ha valaki nagyon az enyémet akarja elvinni, el is viszi, de legalább az árának a nagyrészét viszontlátom a biztosító által.
A legjobb védelem: Casco.
Ha el akarják vinni, mert a te autódra van rendelés, elviszik.
Legrosszabb esetben felhúzzák egy trérelre és nyugodt helyen kiiktatják a védelmet.
Amatőrök ellen jók az utólagos védelmek.
Persze hogy véd ha olyat kötsz.
Tavaly az új autómra rábeszéltek a szalonban, hogy kössek teljes körű Cascot. Ez 10%/100.000Ft önrész mellett, C0-ban 120.000Ft volt/év.
Idén nőtt volna a bónuszom C1-re, a díj is nőtt volna 135.000-re. Ezt már sokalltam. Így ugyan ennél a biztosítónál csak lopásra és elemi kárra kértem a Cascot. Így megáll ugyan erre az autóra 25.000-ből évente. Szerintem ennyit megér.
elgondolkodtató, bár mivel sokat pályázok nekem a fő ellenség a
kőfelverődés, nem egyszer kaptam már a szélvédőre, meg mivel új autó ezért most a lopás is, nyilván garázsban van egyébként melóhelyen meg belső parkolóban, de hát mit lehet azt tudni véletlenül egyszer meg kell állni és valamiért leparkolni valami rossz hírű környéken
# 8 vagyok.
Én pécsi vagyok és munka miatt Budapestre ingázok autópályán, már 8. éve. Szóval nem keveset megyek.
Ez alatt egyszer sem kaptam olyan kavicsot, ami miatt berepedt volna a szélvédőm. Ez persze önmagában nem jelent semmit, mert lehet hogy pont holnap kapok egyet. De évi 135e-ből, vagy ha levonom a lopás-Casco díját, 110e-ből bőven évente cseréltethetném a szélvédőt.
Nálam is garázsban áll az autó, munkahelyen pedig zárt, bekamerázott udvarban.
De nem akarlak semmire rábeszélni, vagy lebeszélni. A te pénzed, te döntöd el, neked mi éri meg vagy mi nem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!