Mennyire lopásálló a tárcsalakat motoron?
15-16 éves iskolából hazatartó fiatalok ellen jó
ha vki kicsit is utána néz, rájön, hogy egy hétköznapi eszközzel 45 másodperc alatt le leher szedni
Én még nem hallottam olyanról, hogy lelopták volna valami motorjáról a tárcsalakatot, tehát szerintem elég lopásálló.
Viccet félretéve: egy lakat nem lakat, minden lakatot le lehet vágni, mindent el lehet lopni.
Talán az a legjobb megoldás, ha azt célzod meg, hogy ne legyen kedve bajlódni a tolvajnak a te motoroddal.
Én egy motoros láncot használok fix helyre horgonyzáshoz, és egy U-lakatot az egyik kerékre. Ez se teszi lophatatlanná, de felszerelés és pár perc kellhet az enyveskezűnek. Legjobb védelmem, hogy otthon zárt, saját tárolóban, munkahelyen örzött parkolóban tartom, városban pedig, ha kockázatos az a környék ahova megyek, akkor oda nem motorral megyek.
3 ismerősömtől loptak nagy értékű motorokat: egy hayabusa, egy harley sportster és egy BMW GS volt az áldozat. Mindhárom alkalommal nem saját lábán mentke el a gépek hanem furgonba pakolták őket. Ezekre az esetekre a tárcsalakat semmit se véd. Vagy leláncolod valahova a géped, még jobb ha olyan helyen tudod tárolni a géped ahol 7/24-es megfigyelés alatt van.
Sajnos 100% védelem nincs.
Tárcsalakat szerintem akkor jó ha rövid ideig megállsz és nem akarod teljesen védtelenül hagyni a géped.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!