Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Halálos közúti gázoláskor (én...

Halálos közúti gázoláskor (én autóval az áldozat kerékpárral) milyen következményekre számíthatok ha én voltam a hibás?

Figyelt kérdés
Egy útkereszteződésben nem adtam elsőbbséget.
2019. márc. 27. 16:41
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
22%
19 es. Egyértelmű a szitu. Jött a szerencsétlen kerékpáros egészségtudatos, családapa és akkor megjelent autóval a kérdező és halálra gázolta. Mert ő pont nem figyelt, telefont nyomkodott vagy a jó isten tudja miért nem vette észre a kerékpárost. A vezetés veszélyes üzem, aki figyelmetlen nem alkalmas sofőrnek. Remélem rá rohad még a műanyag lakat is.
2019. márc. 28. 13:29
 22/31 anonim ***** válasza:

jogosítvány bevonása alap, a többi rengeteg körülménytől függ.

Közúti baleset okozása: Btk. 235. § (1) Aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével másnak vagy másoknak gondatlanságból súlyos testi sértést okoz, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés

a) három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást vagy tömegszerencsétlenséget,

b) egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény halált,

c) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény kettőnél több ember halálát okozza, vagy halálos tömegszerencsétlenséget okoz.

2019. márc. 29. 16:45
 23/31 anonim ***** válasza:
65%
De azt ügye vágjátok, hogy a kérdező nem gyilkos? Baleset : A baleset olyan szokatlan, váratlan és nem szándékos esemény, amely adott helyen és időben úgy történik, hogy annak nem volt se nyilvánvaló, se tervezett oka.
2019. márc. 29. 16:52
 24/31 anonim ***** válasza:
85%

Olvasd el a 22. választ.

Bűncselekmény mulasztással is elkövethető. A kérdező az elsőbbség megadását mulasztotta el.

2019. márc. 29. 17:52
 25/31 anonim ***** válasza:
18%
De, pontosan egy gyilkos. Megölt egy embert, még ha nem is szánt szándékkal. Büncselekményt követett el. Nincs mit ezen szépíteni. Lehet védeni, de én akkor is a szerencsétlen kerékpárost sajnálom.
2019. márc. 29. 18:05
 26/31 anonim ***** válasza:
21%

aki zebrán elgázol egy gyalogost az is gyilkos.

ha verekedés közben megöl valakit, az is gyilkos.

2019. márc. 29. 18:23
 27/31 anonim ***** válasza:
73%
Gyilkos az, aki szándékosan veszi el valaki életét. Itt erről szó sincs. Kicsit gondolkodjon már el, aki gyilkosnak nevezi egy szerencsétlen baleset résztvevőjét. Sajnos, ez bárkivel előfordulhat: orvossal, kőművessel, pénztárossal. Nem válogat a sors. De ettől még nem lesz "gyilkos". Nem kívánom senkinek, de aki így gondolkodik, kicsit gondoljon abba bele, hogy holnap vele, vagy egy családtagja kerül ilyen helyzetbe. Akkor onnantól kezdve már a szeretett családtag is egyből gyilkossá válik a szemében???
2019. márc. 30. 06:52
 28/31 anonim ***** válasza:
21%

nem kell relativizálni.

aki embert öl, az gyilkos.

ha önvédelemből megölted a támadódat attól még gyilkos vagy, hiába helyesen cselekedtél.

ártatlan embert gyilkolni cseppet komolyabb bűn

2019. márc. 30. 07:18
 29/31 anonim ***** válasza:
83%

Kicsit valahol mindenkinek igaza van. Az indulatok is érthetők és igen, ha emberünk nem felejti el, hogy szabályok is vannak, ma egy emberrel több lenne az élők sorában, neki pedig nem lett volna mièrt feltenni ezt a kèrdést.Tehát igen, szándékosan szegett meg egy szabályt, igen, ez egy ember életébe került. De nézzen magába mindenki, aki közlekedik: mindig, minden szabályt betartasz? Biztosra veszem, hogy nem.

Tudod mennyi välaszt el ennek a kérdezőnek a sorsától? Tíz másodperc.

Véleményed lehet. Nekem is van. De ne ítélkezz, nem vagy bíró!

Inkább tarts önvizsválatot és legyen ez a tragédia ok arra, hogy átgondold: te akarsz-e ilyen helyzetbe kerülni. Ha nem, holnaptól közlekedj szabályosabban!

2019. márc. 30. 07:27
 30/31 anonim ***** válasza:
Szia Kérdéző! Mi lett a dolog vége?
2022. aug. 16. 16:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!