Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Halálos közúti gázoláskor (én...

Halálos közúti gázoláskor (én autóval az áldozat kerékpárral) milyen következményekre számíthatok ha én voltam a hibás?

Figyelt kérdés
Egy útkereszteződésben nem adtam elsőbbséget.
2019. márc. 27. 16:41
1 2 3 4
 11/31 anonim válasza:
65%

9-es, nem feltétlenül.

Ha fényes nappal, jó látási viszonyok voltak, a kerékpáros szabályosan haladt, a kérdező meg gyorsan hajtott, akkor szinte biztosan letöltendőt kap. Ha ittas volt, akkor is. Viszont lehetnek enyhítő körülmények. Pl. este, vagy szürkületkor, vagy nem volt jól látható a kerékpáros stb. Az összes körülményt meg fogják vizsgálni és az alapján kapja a büntetést. Egy ismerősömnek most született meg az ítélete, ő felfüggesztettet kapott. Alapból ő volt a hibás, de nem vitatták a gyalogos felelősségét sem. Meg kellett volna adnia az elsőbbséget, de lassan ment, nem voltak jók a látási viszonyok, szemtanúkat is meghallgattak az ügyben és ezek alapján felfüggesztettet kapott.

2019. márc. 27. 17:43
 12/31 anonim ***** válasza:
74%
Azért kicsit vicces, mikor valaki a jogosítványáért aggódik miközben éppen elvette egy ember életét...
2019. márc. 27. 18:02
 13/31 anonim ***** válasza:
68%
Nem vicces... Csak mondjuk rohadtul nem mindegy, hogy van-e jogosítványa az embernek, ha az autó a munkaeszköze. Ettől még nem lesz kevésbé bűnős, de azért valamiből addig is meg kell élni, amíg a bíróság dönt a sorsáról.
2019. márc. 27. 18:09
 14/31 anonim ***** válasza:
80%
azért ott baj van ha a jogsija a legnagyobb baj egy épp eszű ember ha ilyen csinál lelkileg össze roppan
2019. márc. 27. 20:10
 15/31 anonim ***** válasza:
64%
Van olyan munka, amihez nem kell jogosítvány. Szabad ország, abból élsz, amiből akarsz.
2019. márc. 27. 20:11
 16/31 anonim ***** válasza:
93%
#15 szabad ország, abból élsz amiből akarsz.... oks, és mi van ha sofőr? menjen el orvosnak? Kimondottan butuska hozzászólások ezek. Ja, és lehet, hogy nem roppan össze a kérdező mert ilyen nehéz helyzetben is tartja magát, inkább ne básztássuk szegényt, van elég baja, róóóóóhadt hosszú bírósági mizéria, hozzá nem értő bírók döntenek majd a sorsáról, akkor lesz mázlija ha pajti ügyvédet fogad és csipázza a bíró a védőt... mondjuk ki, ez így megy, jogszolgáltatás...
2019. márc. 27. 21:22
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Családban sajnos volt hasonló. Jogsielvétel (minden kategória) 1-2 (?) évre, és hasonló időtartamú felfüggesztettet kapott.
2019. márc. 27. 22:02
 18/31 anonim ***** válasza:
20%

Ha rajtam múlna ;szemet - szemért.

Hátra vinni, agyonlőni.

2019. márc. 28. 05:32
 19/31 anonim ***** válasza:
74%
#18-as, nem is vagy tisztában a körülményekkel, milyen szemet-szemért baromságot hordasz össze???
2019. márc. 28. 05:43
 20/31 anonim ***** válasza:
14%

19: a biciklist ki kérdezte meg szeretne e halálra gázolódni?

ő a felelős, ilyen embernek soha az életben nem szabadna gépjárművel közlekedni.

de a társadalom valószínűleg jobban járna nélküle...

2019. márc. 28. 07:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!