Miért jó az, ha külön felnin van a téli-nyári gumi szett?
Figyelt kérdés
Ilyenkor is el kell vinni gumishoz lecseréltetni, nem? Akkor minek ad ki az ember súlyos tízezreket külön felniért a szettekre? Leszámítva persze azt a kevés embert aki esetleg otthon magának cserélni.
Köszönöm!
2019. márc. 27. 09:31
11/11 anonim válasza:
Utolsó. Nem tudom végig nézted e már a gumi cserét, látnád akkor hogy milyen pofont kap a gumi. A gumi hozzá van tapadva a felnihez, és egy ilyen eke formájú kart neki nyomnak hidraulikával a gumi oldalfalának. Ami totál begyűri a gumi oldalfalát és felszakítja a felniről a gumit, és ezt nem csak egy helyen. Vissza engedi fordít rajta és arrébb is belenyomja, átfordítja a kereket és onnan is belenyomja. Ilyen oldalterhelést nem kap a gumi közúton soha. A futóvelülete meg teljesen kigyűrődik, nagyon csúnyán néz ki a gumi mikor nekinyomja az oldalának azt a szart. Aztán meg mikoe leveszik a felniről akkor is úgy van lefeszítve, géppel veszik le. De egy spájszerral indítják meg. Szőrnyű végignézni. Én is 8 évig minden évben lecseréltettem a gumit, nem ment tőle tönkre, de biztos hogy több repedés keletkezett a gumin mint ha nem lett volna cserélgetve. Plusz a felninek se az igazi a feszigetés. 8 év alatt annyit odafizettem a gumisnak hogy inkább vettem most már egy szett acélfelnit, és nem szedetem le a gumikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!