Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért jó az, ha külön felnin...

Miért jó az, ha külön felnin van a téli-nyári gumi szett?

Figyelt kérdés

Ilyenkor is el kell vinni gumishoz lecseréltetni, nem? Akkor minek ad ki az ember súlyos tízezreket külön felniért a szettekre? Leszámítva persze azt a kevés embert aki esetleg otthon magának cserélni.

Köszönöm!

2019. márc. 27. 09:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én most cseréltem magamnak nyárira, 20 perc alatt megvolt. Azért ilyen lassan, mert még nincs légkulcsom. Nem került semmibe, mert a kocsival adták a 2 szettet.
2019. márc. 27. 09:38
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Épp az, hogy nem kell gumis ill. ha mégis elviszed olcsóbb a csere.
2019. márc. 27. 09:39
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha külön felnin van te magad is letudod otthon cserélni a kerekeket. Nem kell azért évente kétszer fizetned hogy a gumis levegye feltegye és kicentirozza.

Ez alkalmanként kb 8-10 ezer ft. Akkor ez évente kb 20 ezer ft.

Tehát 3-4 év alatt már megspóroltad a 4 db új felni árát. Söt én 50 ezerből meg úsztam a 4 új felnit.

Arról már nem is beszélve hogy a gumishoz el is kell menni, ami üzemanyag és plusz idő.

Aki egy kicsit is tud számolni az megveszi a felniket és otthon letudja cserélni, mert ahhoz még szakértelem se kell.

2019. márc. 27. 09:40
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

A gumisnak is egyszerűbb a csere, ha felnin van a gumi, nem kell szerelni évente kétszer. Csak ellenőrizni kell a kerék kiegyensúlyozottságát, de nem kell minden alkalommal kiegyensúlyozni. Ha nem esik le a súly, nem szokott nagy változás lenni.

Télen praktikusabb az acélfelni, mert kevésbé sérülékeny. Télen könnyebben előfordul, hogy a hótól nem látod a padkát és súrolod parkoláskor vagy kanyarodáskor.

Az én autómon a nyári és téli kerékméret is különbözik. Ez a gyári ajánlás. A nyári laposabb és szélesebb.

2019. márc. 27. 09:41
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem tesz jót se a felninek se a guminak a szerelgetés, ezért jobb külön felnin tartani őket. Valamint így otthon is 1 óra alatt le lehet cserélni. Másik hogy a gumis egy gumi átszerelésért minimum 5 ezret kér. Évente kétszer ez minimum 10 ezer. 3-4 év alatt visszahozza az árát ha veszel felnit.

Ha olyan béna vagy hogy 4 felnit nem tudsz lecserélni azt akkor is gumishoz viszed az viszont már nem 5 ezerbe fog kerülni hanem mondjuk csak kettőbe. És nem egy órát kell várnod hanem csak 10 percet a gumisnál.

2019. márc. 27. 09:41
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Semmi baja nem lesz se a guminak, se a felninek a gumicserétől. Olyannak éri meg, akinek az autójához relatíve nem drága a felni, így hamarabb visszahozza az árát. Enyémre 17-es kell, acéfelniből ilyen eleve nem is nagyon van, ha van, az se jó a többi paraméter miatt, alufelni meg ott kezdődik h 30-40/db. Plusz lakasban lakunk, külső helyszínen tárolva a gumikat, viszont oda van közel gumis. Ha külön felniken lenne, azért ugyanúy el kéne menni. Én arra jutottam h nekünk nem éri meg.
2019. márc. 27. 09:52
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell átgyűrögetni a gumikat a felnin fél évente. Eddig askárhányszór voltam gumisnál, apró hajszálkarcok, kis leverődések az auufelnin mindig voltak. Szóval így kisebb az esély, hogy megsérül. A guminak se egy gyógykezelés a feszegetés.

Nem kell gumishoz járni fél évente. Ami egyrészt pénz, másrészt hétvégén vagy ünnepnapon is, amikor ráérek, átszerelem a kerekeket. Gumishoz csak centrírozás miatt megyek, ha pl érzem, hogy 130-nál ráz a kormány.

A gumi is olcsóbb. A nyári szett, amivel az autó kijött a gyárból 17"-os. Téli gumi ebben a méretben elég drága. Ezért (is) 16"-ost használok télre.

2019. márc. 27. 10:54
 8/11 anonim ***** válasza:
Semmi baja nincs, én évekig jártam ugyanazzal a 18-as alufelnivel télen-nyáron. Persze nem padkáztam le, meg ilyenek. Most az újabb autómat 17-es gyári felnivel vettem, na az megmaradt most téli keréknek, a nyárira meg van egy 19-es szettem. És itthon cserélem, mert ki van centrírozva minden kerék.
2019. márc. 27. 13:47
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
A felni és a gumi nem szereti az állandó le-fel szaggatást.
2019. márc. 27. 20:33
 10/11 anonim ***** válasza:
Én konkrétan egyetlen esetet nem láttam vagy hallottam még hogy emiatt ment volna tönkre a gumi vagy a felni. A gumi rugalmas, sokkal nagyobb igénybevételnek van kitéve használat során (másfél tonnás tömeg rugózását kapja, több tíz vagy száz feletti sebességgel kapja a nem kev3s úthibát) hogy holmi leszedegetéstől tönkremenjen. Elméleti síkon biztos kopik valamennyit meg deformálódik, de a gyakorlatban ennek nem hiszem hogy nagy jelentősége van.
2019. ápr. 7. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!