Milyen sztereotípiák jutnak eszedbe erről az autóról?
Ha látsz az utcán egy ilyet:
Mi jutna róla eszedbe elsőre? Milyen embert képzelsz el, aki ezzel jár? Akár pozitív, akár negatív dolgokra kíváncsi vagyok.
kb azt hogy szereti a jó autókat de ízlése az elég fura.
szerintem elég elcseszett a formája ennek a mercinek,vannak szép mercik,főleg az orruk szokott nagyon szép lenni de a hátuljuk elég gagyi némelyiknek.
ennek viszont ez eleje sem tetszik,az is csúnya,és a hátulja is le van nyomva,valahogy aránytalan.
Egy olyan autógyárt terméke, amely évtizedekig nyugdíjas járgányokat, diplomata és politikus járműveket, meg taxikat gyártott, majd most hirtelen végletekig menő és fiatalos termékeket akar előállítani. Olyan, mint mikor a Dévényi Tibi bácsi 70 évesen is a mai tinédzsereknek szóló pop-zenei műsorral akar rádiózni, borzasztóan ciki.
A tulajdonosra ebből nem tudok levetíteni sztereotípiát, bár valószínűleg nem az eddigi, idősebb Merci rajongók veszik. Lehet jól kereső fiatal értelmiségi vagy olyan is, akinek a szülei adják alá a kocsit és nem dolgozik semmit. Mondjuk a fekete felni elég ízléstelen, szóval ha nagyon muszáj valamit belelátni, akkor inkább valami gyenge vizuális adottságokkal rendelkező 20-as, 30-as férfi.
Nem mindegy kivezeti...
Az autóról általánosan az a véleményem, hogy elbénázta a Merci. Villantós szedan, de mégis kicsi.
Semmi nem jut eszembe róla.
Az autó maga szép, de nem különösebben mozgatja meg az ember fantáziáját, nem fordul utána az utcán (én legalábbis nem, mert Pesten napi szinten látok hasonló kategóriás autókat). Embereket meg nem szoktam bele képzelni autóba, mert járhat vele bárki.
Ha hazai utakon látom, akkor adócsalás jut eszembe, elsőre szolis, kigyúrt alakot képzelek bele. Ha megnézve kiderül, hogy őszülő fehéringes a sofőr, akkor valamiért azt gondolom, biztos megdolgozott érte.
Ha német utakon látom, akkor pedig a jólét jut eszembe és átlag alsóvezető beosztású embert képzelek bele, azaz ott hamarabb elérhet az ember egy ilyen autót tisztes munkával mint idehaza.
Egyébként szégyellem, hogy ilyen előítéletes vagyok, de ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!