Mi értelme a hátramenetet a váltón némelyik autónál
az egyes fokozattól balra rakni, fel? Melyik okos találta
ezt ki?
Figyelt kérdés
Csak azért kérdezem, hogy tudjam, kit szidjak. Tanulóvezető vagyok és szívok vele elinduláskor rendesen. Az otthoni autón normális váltó van, nincs ilyen idétlen helyen a hátramenet. Teljesen jobbra kell tolni és hátrahúzni mint minden normális autón.
2019. márc. 23. 19:36
1/8 anonim válasza:
Teljesen mindegy hogy hol van , oda kell figyelni és meglehet szokni.
Nekem az oktatóm azt mondta mikor tanultam hogy a váltókar ha a fülünk mellett van, akkor ott kell váltani.
2019. márc. 23. 20:03
2/8 anonim válasza:
Szóval inkább veled van baj, nem az autóval...
2019. márc. 23. 20:27
3/8 anonim válasza:
Tényleg roppant bonyolult dolog megjegyezni...
23 évig vezettem olyan autókat, ahol jobbra le volt a hátramenet, majd tavaly átültem egy olyanba, ahol balra fel van a hátramenet. Egyszer sem kerestem rossz helyen a rükvercet, 60-as IQ felett nem túl bonyolult egy ilyet észben tartani.
2019. márc. 23. 20:45
4/8 anonim válasza:
Én világ életemben olyat vezettem, ahol az egyes mellett volt a hátramenet, most olyat ahol jobb lent, az ötödik alatt. Egyetlen egyszer nem volt ebből problémám. Nem is értelek, ha valaki tolatni készül, akkor az mindig egy lassú, nagyobb odafigyelést igénylő művelet, és nem is túl gyakori, nem kell vele kapkodni. Ha nem találod elsőre a hátramenetet, akkor mi van? Semmi, 2 másodperccel később állsz be a parkolóba.
2019. márc. 23. 21:17
5/8 anonim válasza:
Az én autómban (Renault Laguna) is így van, balra fent, az 1-es mellett. Szerintem logikus, hogy a hátramenet az 1-es mellett van, mert parkoláskor, ha többször kell előre-hátramenetet végezni, és emiatt váltani, rövid úton át lehet tenni a váltókart.
A másik oka az, hogy a váltó 6 fokozatú, így jobbra lent (az 5-ös alatt) a 6-os van.
2019. márc. 23. 21:59
6/8 anonim válasza:
akárhol is van, szokott lenni valami reteszelő mechanika.
felhúzni a figymát, megnyomni a gombot, lenyomni a váltókart.
egyébként szerintem az 1-es környéke logikusabb hely.
2019. márc. 24. 06:18
7/8 anonim válasza:
megnyugtatlak. A legtöbb mai autóban balra fent van a hátramenet, és nem tudod véletlenül berakni, mert mindnél van valamilyen reteszelés ami ezt megakadályozza. Szóval nem értem a felháborodásod.
2019. márc. 24. 09:00
8/8 anonim válasza:
Az új autókban, ahogy észrevettem, az 1-es mellett van az R, mert ez bizonyult a legideálisabbnak, márkától függetlenül. Egyébként meg rendszeresen vezettem akár naponta felváltva olyat, amiben az 5 alatt van az R, illetve olyat is, amiben az 1-es mellett van az R, és sosem váltottam mellé, mindig megtaláltam egyből az R-t. Sőt, még az automataváltós autómat is vezettem időközben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!