Nincs kompresszio egyik hengerben?
Sziasztok!
1.8 vvti Toyota celica motorról lenne szó.
Azt már biztosra tudom hogy a 3. Hengerben nincs kompresszio (volt szerelonel)
40.000 km-t vezettem ezt a kocsit és túl sok pénzt bele öltem hogy csak úgy eldobjam.
Szinte napi szinten volt használva és nem titok fogyasztott egy kis olajat is, persze csak ha magas fordulaton használtam.
Szerelő szerint ki kell szedni az egész motort és megjavítani.
A kérdésem az lenne hogy ha most úgy is ki lesz szedve a motor ezt az olaj problémát is meglehetne szüntetni?
Először a hengerfejet kellene leszedni, mert lehet, csak ott a gond, a kompresszióhiány oka is lehet az.
Ha szép a hengerek fala, és nincs sok km a motorban, nem szükséges a motort bántani, bár lehetnek leragadt gyűrűk is.
Ha csak annyi, hogy leszedik a kartert, onnan kifűzhetők a dugattyúk, nem kell kivenni a motort.
És akkor meg lehet gyűrűzni, ha érdemes, egy jó minőségű gyűrűgarnitúrával(goetze, kolbenschmidt, bosch)
Kérdés, mit kér el ezért a szerelő.
(és tényleg megcsinálja-e.....)
T230?
A facelift előttiek gyárilag zabálták az olajat, a dugóra kicsi olajelvezető lyukakat raktak. Dugócserével ez megoldható, bár nem 5 ft.
Ettől függetlenül ha gyűrűkopás miatt veszíti a kompressziót akkor ugye ott is elmegy az olaj.
Good luck
Azért egy 20 éves autót ne 160-nal gyilkold.
De egy jó szakember megtudja állapítani a hengerfej levétel után hogy mia baja és mennyibe kerül. Lehet csak aszeleppel van egy kis baj. De lehet hogy dugó, gyűrűvel kell bele.
Itt is azt írják fent említett hiba miatt 1liter/1600km teljesen normális. Keress rá Celica csoportokra és gyűjtsd be a szükséges infókat.
De ha nincs kompresszió az már nem normális.
Nyilván azért eszi az olajat is mert a gyűrűk leragadtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!