Csak a magánbenzinkutakra lehet azt mondani hogy "ott ne tankolj"?
Ott tankolok, ahol érem.
Olyan mint a hasmenés ha kell akkor kell mindegy hogy hol.
Egyik kuton kapható üzemanyagtol sem let ae roszabb. Se jobb.
Pedig ahkgy néztem a kérdéseket itt gykn. A válaszadók váltig állítják nekik ez meg az a tapasztalatuk. Mondjuk ezen valaszok nagyrésze hazugság de kitudja.
A magán kutak nem maguk keverik hanem készen kapják.
Nekem is volt hogy füstölt az autóm és alig ment.
Mindjárt jöttek a nagytudásúak hogy akkor hol tankoltam. Mondom Shell.
Na ez a baj mert ... És mondták az okosságukat.
Kiderült hogy az EGR szelep volt telerakodva.
így így. A magánkutak készen kapják alapvetően.
Viszont tényleg nem m1 hogy milyen adalékot adnak hozzá. Sokmindenen változtathat, sokan el sem tudják képzelni mennyin.
Lepontozhat a nagyérdemű, viszont ezt tanultam 5 évig (sajnos). :)
Hát a magánbenzinkutak alapból ki vannak zárva teljesen. De nálam nemcsak ezek, hanem pl a Lukoil is kivan zárva. MOL, OMV, Shell, ha biztosra akarsz menni. Aki kicsit utánanéz, az nagyon jól tudja, hogy nemcsak ennyiből áll a dolog, hogy minndenki a MOL-tól veszi a benzint, oszt cső. A tiszta benzint veszik a MOL-tól, de az adalék mindenütt más.
Ha lesz egy érzékenyebb autód, akkor majd kipróbálhatod a különbségeket. Például euro 4-es DPF-s 1.9 PDTDI (már 15 éves technika az is) a noname kúton tankolt gázolajtól letiltott, alig volt lóerő. Az OMV-s gázolajtól láss csodát, egyből megjavult.
Magánkútról, elsőkézből származó információ:
"1%-ra vízzel higítást észre se venni"
OMV nem minden kútja kap osztrákiából....
Dunántúlon vannak onnan kb csak. Ahol olcsóbb ott ők is a MOL-tól szerzik be.
Minden EU-s benzinkúton megfelel az üzemanyag minőség az autógyártók által megköveteltnek. Ha 95-ös benzin kell az autódba, akkor bármely töltőállomáson 95-össel működni fog.
Az adalékozás valóban eltérhet, de az olyan tényező, amely csak a motor teljes élettartama (3-400.000 km) alatt képes kifejteni a hatását - olyan nincs, hogy egy benzinkúton tankolt tüzelőanyagtól hirtelen erőre kap a motor vagy eltömődik az üzemanyagszűrő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!