Hogyan tudom ellenőrizni a tolatólámpát vizsgán?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Nemsoká kezdem a forgalmi gyakorlatot B kategóriából és foglalkoztat pár kédés ami a vizsgakövetelményeket illeti.
A vizsga előtt a lámpákat hogyan tudom ellenőrizni? Kinyomom a kuplungot, gyújtást adok, üresbe hagyom, kiszállok, és úgy járjam körbe az autót?
Hogy működik ez főként tolatólámpánál, már jár a kocsi, kuplung be, hátramenetbe kapcsolom, utánna ha felengdem a kuplungot nem kezdd el hátragurulni? Hogy tudom úgy körbejáni?
Köszönöm előre is a segítséget!
2019. márc. 21. 20:06
11/16 anonim válasza:
Féklámpa ellenőrzése segéd nélkül: Pedálra rálép, és vigyorog. Ugyanis nem dobta fel a fedkomp a "Störung Aussenbeleuchtung -Bremslicht" (vagy hasonló) üzenetet, ergo a féklámpa jó. De játszik még a felhoz szorosan hozzátolatás is, főleg ha nem fehér az a fal, és hátratekintve látszik úgy a tolató, mint féklámpa fénye is.
13/16 anonim válasza:
Jah, mert vizsgázni biztosan 1 éves önellenőrzővel ellátott autóval fog, ami hogyhogy nem pont egy fehér falhoz lesz betolva. Különben ha az ellenőrzés befejezése nélkül beindítod a motort, akkor ott helyben buksz meg, nemhogy még betolass egy falhoz.
14/16 anonim válasza:
Tolató lámpát nem kell ellenőrizni a vizsgán tekintve, hogy nem tartozik az 5 kötelező világító berendezés közé, a féklámpát meg úgy ellenőrzöd, hogy megkéred az oktatót, hogy tartsa nyomva a fékpedált, mert ugye az van neki is, te meg hátra ballagsz és megnézed, hogy működik-e. De amúgy kár ezen parázni, valószínűleg ezzel fogja kezdeni az oktatást.
15/16 Hovarju válasza:
Én vizsgán úgy oldottam meg, hogy a tolató lámpával együtt ellenőriztem.
Rükvercbe raktam az autót, majd mielőtt hátra mentem, megkértem az oktatót, hogy lépjen a fékre. Így hátra sétálva mindkét lámpát ellenőriztem.
16/16 anonim válasza:
A kormányzárat szoktam rádobni a pedálra és úgy nézem meg. Bár van, amikor kirugja magát mire hátraérek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!