Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan tudom ellenőrizni a...

Hogyan tudom ellenőrizni a tolatólámpát vizsgán?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nemsoká kezdem a forgalmi gyakorlatot B kategóriából és foglalkoztat pár kédés ami a vizsgakövetelményeket illeti.

A vizsga előtt a lámpákat hogyan tudom ellenőrizni? Kinyomom a kuplungot, gyújtást adok, üresbe hagyom, kiszállok, és úgy járjam körbe az autót?

Hogy működik ez főként tolatólámpánál, már jár a kocsi, kuplung be, hátramenetbe kapcsolom, utánna ha felengdem a kuplungot nem kezdd el hátragurulni? Hogy tudom úgy körbejáni?

Köszönöm előre is a segítséget!

2019. márc. 21. 20:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
72%
JAJ! Gyújtást ráadsz és rükvercbe teszed majd úgy megnézed akkor világít. De nem fogják kérni. :)
2019. márc. 21. 20:10
 2/16 anonim ***** válasza:
67%

"már jár a kocsi"

Nem jár a kocsi, de még a motor sem.

"nem kezdd el hátragurulni? "

Miért kezdene? Kézifék...

Majd az oktatód elmondja, megmutatja.

2019. márc. 21. 20:19
 3/16 anonim ***** válasza:
79%

A tolatólámpát egyszerű ellenőrizni. Gyújtást ráadod, de nem indítod be, rükvercben így is kell világítania.

Amit már nehezebb ellenőrizni, az a féklámpa.

A legegyszerűbb egyébként ha megkéred az oktatót, hogy nézze és mondja, hogy jó-e vagy sem.

Én legalábbis a vizsgán így csináltam.

2019. márc. 21. 20:44
 4/16 anonim ***** válasza:
78%
az oktatód elmondja ezeket ne aggódj... én 20 óra után cseréltem le egyéb bajom volt vele,de minden egyes órát ezekkel az ellenőrzésekkel kezdtük,mert indulás előtt jogsiddal a kezedbe a későbbiekbe is illene. A kövi oktatóm ezzel nem igazán foglalkozott, vizsga előtti órán lezongoráztuk ,hogy vizsgán hogy csináljam majd.
2019. márc. 21. 20:44
 5/16 anonim ***** válasza:
0%

Nane, ilyen setétek miért írnak ide?

A tolatólámpát úgy ellenőrizzük, hogy megkérjük az oktatót, hogy nézze meg, hogy világít-e.

Ha rükvercbe rakja és felengedi a kuplungot akkor ugrik egyet az autó hátrafele majd lefullad. Azonnali bukás.

2019. márc. 21. 20:46
 6/16 Hovarju ***** válasza:
2019. márc. 21. 21:05
 7/16 anonim ***** válasza:
Hehe. Ez apum videója! 😀😀😀 Eskü..
2019. márc. 21. 21:15
 8/16 anonim ***** válasza:
30%

A féklámpa és tolatólámpa ellenőrzésének hivatalos módja az, hogy megkérsz rá valakit, hogy nézze meg helyetted, tekintve, hogy a pedál nyomva tartása közben nem igazán tudnál a kocsi mögé is menni, mert ahhoz ketté kéne szakadnod. Nem mondta el az oktatód ezeket?

Különben vizsgán illik a vizsgabiztost megkérni erre a megtisztelő feladatra, de ha jót akarsz, akkor előbb várd meg, hogy kényelmesen beküzdje magát, bekösse az övét és elpöffeszkedjen a hátsó ülésben.

2019. márc. 21. 21:40
 9/16 anonim ***** válasza:
46%

"megkérjük az oktatót, hogy nézze meg, hogy világít-e"

Ennyi erővel arra is megkérhetnéd az oktatót, hogy nézze körbe a kocsit helyetted aztán vezessen is...

"ugrik egyet az autó hátrafele majd lefullad. Azonnali bukás"

Az régen rossz, ha álló motorral ugrik az autó...

2019. márc. 21. 21:52
 10/16 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó, te hogyan oldanád meg a féklámpa ellenőrzését segéd nélkül? Okoskodni nagyon tudsz, de konstruktív javaslatot még nem írtál!
2019. márc. 21. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!