Hogyan tudom ellenőrizni a tolatólámpát vizsgán?
Sziasztok!
Nemsoká kezdem a forgalmi gyakorlatot B kategóriából és foglalkoztat pár kédés ami a vizsgakövetelményeket illeti.
A vizsga előtt a lámpákat hogyan tudom ellenőrizni? Kinyomom a kuplungot, gyújtást adok, üresbe hagyom, kiszállok, és úgy járjam körbe az autót?
Hogy működik ez főként tolatólámpánál, már jár a kocsi, kuplung be, hátramenetbe kapcsolom, utánna ha felengdem a kuplungot nem kezdd el hátragurulni? Hogy tudom úgy körbejáni?
Köszönöm előre is a segítséget!
"már jár a kocsi"
Nem jár a kocsi, de még a motor sem.
"nem kezdd el hátragurulni? "
Miért kezdene? Kézifék...
Majd az oktatód elmondja, megmutatja.
A tolatólámpát egyszerű ellenőrizni. Gyújtást ráadod, de nem indítod be, rükvercben így is kell világítania.
Amit már nehezebb ellenőrizni, az a féklámpa.
A legegyszerűbb egyébként ha megkéred az oktatót, hogy nézze és mondja, hogy jó-e vagy sem.
Én legalábbis a vizsgán így csináltam.
Nane, ilyen setétek miért írnak ide?
A tolatólámpát úgy ellenőrizzük, hogy megkérjük az oktatót, hogy nézze meg, hogy világít-e.
Ha rükvercbe rakja és felengedi a kuplungot akkor ugrik egyet az autó hátrafele majd lefullad. Azonnali bukás.
A féklámpa és tolatólámpa ellenőrzésének hivatalos módja az, hogy megkérsz rá valakit, hogy nézze meg helyetted, tekintve, hogy a pedál nyomva tartása közben nem igazán tudnál a kocsi mögé is menni, mert ahhoz ketté kéne szakadnod. Nem mondta el az oktatód ezeket?
Különben vizsgán illik a vizsgabiztost megkérni erre a megtisztelő feladatra, de ha jót akarsz, akkor előbb várd meg, hogy kényelmesen beküzdje magát, bekösse az övét és elpöffeszkedjen a hátsó ülésben.
"megkérjük az oktatót, hogy nézze meg, hogy világít-e"
Ennyi erővel arra is megkérhetnéd az oktatót, hogy nézze körbe a kocsit helyetted aztán vezessen is...
"ugrik egyet az autó hátrafele majd lefullad. Azonnali bukás"
Az régen rossz, ha álló motorral ugrik az autó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!