Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek miért vesz valaki...

Szerintetek miért vesz valaki újonnan benzines autót?

Figyelt kérdés

Szóval tegyük fel hogy az illető hosszabb távokon használja az autóját akkor ennek ellenére miért vesz valaki benzinest amikor a dízel majdnem fele annyit fogyaszt mint a benzines?

Új autóra gondolok, nem használtra!

Miért költenek az emberek többet a benzinre amikor vehetnének dízelt is??

2019. márc. 19. 19:45
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

ma 03:48

90 táblánál totyog 70el 5ös ben. úgy talán... megnézem az 1.4ed mennyit eszik 130on úgyhogy kb a lelkét kikötve pörög....

2019. márc. 20. 10:18
 22/25 anonim ***** válasza:

#15 Jó az a mazda 6, de az ne felejtsük el hogy majdnem könnyebb mint egy 4-es golf, úgy meg azért ez egy várható érték. Apumnak is ilyenje van, ő szereti. Nálam azért legalább 50lovat letagadhatna az autó, mert azt a közel 200-at nagyon nem érezni.

#16 "2014-es 1.6os avensisünk van, vegyes fogyasztás 6.5-7 liter, pályán tempomat 140nél is ennyit eszik kb. Dízel is megenne 5.5-et, szóval van kb 1,5L különbség."

Menetdinamikában már azért kicsit nagyobb lenne a különbség.

"Miért költenek az emberek többet a benzinre amikor vehetnének dízelt is??"

Benzines autót 3fajta ember vesz,

1.: Aki szereti a hangtalan motort

2.: Aki keveset használja az autót vagy sokat városban

3.: Akit hidegen hagy az autó fogyasztása/költsége, ő csak mindíg és biztosan el akar jutni A-ból B-be.

"Új autóra gondolok, nem használtra!"

Új autónál jelenleg teljesen mindegy hogy kicsi turbó benzint vagy turbó dízelt veszel, a várost és a rövidtávot egyik se fogja szeretni és 200e km után használtan a 2. tulajnak úgyis költséges lesz/lehet mind a kettő.

Nekem munkába ingázásra van egy "régi" híres dízelem, az elvan pont annyiból amennyit a cég fizet nekem bejárási költségnek. Hétvégére meg télre van egy benzinesem ami alsó hangon 10l alatt nem szokott fogyasztani, de inkább 14l. Viszont ez egy filatáska a legtöbb ember szemébe ezért menőzni um. egyikkel se lehet...

2019. márc. 20. 18:44
 23/25 anonim ***** válasza:

Érdekes, amikor jön valami a benzines oldalról ami elfogadható értéket produkál, akkor belemagyarázunk mindent, csak nem úgy legyen... ( benzines kérdésnél meg ennek az fordítottja ).

A B5.5 Passat 1.9PD 130 ló üres tömege 1395kg.

A 2.5 Skyactive Mazda 6-é 1410kg ( a '18-asnak 1426kg).

Szóval akkor nem is könnyebb, nem is gyengébb,na mindegy, majd kitalálunk valamit amiért sz@r xD

Én pártatlan vagyok, nekem tökmindegy csak mókás ez így egy kicsit :D

2019. márc. 20. 19:15
 24/25 anonim ***** válasza:

Persze kell itt mindent megmagyarázni. különben leírtam hogy hidegen hagy a fogyasztása, nem akartam dieselt mert nem szeretem őket. Ennyi. De a 2.0 PD fogyasztását tudom mert az véletlen van , az az ütni vágni autóm mert a munkám miatt kell egy ilyen is.

Bizonyos esetekben a VW kevesebbet eszik de nem annyival hogy igazán számottevő legyen vagy nekem megérje a kelepelest hallgatni, mert ha gólyát akarok lemegyek vidékre.

De felőlem mindenki azt vesz amit akar, nem akarok onigazolast, ha duplát enne se érdekelne hisz vehettem volna dieselt, csak nem akarok.

2019. márc. 20. 23:31
 25/25 anonim ***** válasza:

A dízelnek két esetben jön ki nagyon a fogyasztáselőnye, de akkor nagyon, és emiatt járok még mindig dízellel: városban pl a leggyilkosabb üzemmódban (2 km-es távok, araszolásokkal) sem eszik többet az 1.9 TDI vagy a 2.0 TDI, mint 7 litert. Egyszerűen ennyi a max fogyasztása. Míg ugyanebben a stílusban az 1.2-es benzines 10 litert eszik!

A másik pedig autópályán a 140-160 körüli tempózás, főleg ha gyakran kell lassítani és gyorsítani (mint a német autópályákon, vagy az M1-en, ami túl forgalmas): a 2.0 körüli dízel 6-6,5 liter maximum, a hasonló erejű benzines pedig már megeszi majd a 9-10 litert, a sok gyorsítgatás miatt. Hiába eszik 7 litert a benzines 130 tempomattal, ha nem stabil a tempó, akkor máris oda a takarékosság. A dízelnek pedig extrém körülmények között is kiváló a fogyasztása. Pl német autópálya tartós 200 km/h-vel 10-11 liter, egy benzines pedig bekapja a 16-18 litert ennél a tempónál. Persze ez nem mérvadó, mert tartósan senki sem megy 200-al, de jól mutatja, hogy miben jobb a dízel.

2019. márc. 21. 10:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!