Szerintetek miért vesz valaki újonnan benzines autót?
Szóval tegyük fel hogy az illető hosszabb távokon használja az autóját akkor ennek ellenére miért vesz valaki benzinest amikor a dízel majdnem fele annyit fogyaszt mint a benzines?
Új autóra gondolok, nem használtra!
Miért költenek az emberek többet a benzinre amikor vehetnének dízelt is??
ma 03:48
90 táblánál totyog 70el 5ös ben. úgy talán... megnézem az 1.4ed mennyit eszik 130on úgyhogy kb a lelkét kikötve pörög....
#15 Jó az a mazda 6, de az ne felejtsük el hogy majdnem könnyebb mint egy 4-es golf, úgy meg azért ez egy várható érték. Apumnak is ilyenje van, ő szereti. Nálam azért legalább 50lovat letagadhatna az autó, mert azt a közel 200-at nagyon nem érezni.
#16 "2014-es 1.6os avensisünk van, vegyes fogyasztás 6.5-7 liter, pályán tempomat 140nél is ennyit eszik kb. Dízel is megenne 5.5-et, szóval van kb 1,5L különbség."
Menetdinamikában már azért kicsit nagyobb lenne a különbség.
"Miért költenek az emberek többet a benzinre amikor vehetnének dízelt is??"
Benzines autót 3fajta ember vesz,
1.: Aki szereti a hangtalan motort
2.: Aki keveset használja az autót vagy sokat városban
3.: Akit hidegen hagy az autó fogyasztása/költsége, ő csak mindíg és biztosan el akar jutni A-ból B-be.
"Új autóra gondolok, nem használtra!"
Új autónál jelenleg teljesen mindegy hogy kicsi turbó benzint vagy turbó dízelt veszel, a várost és a rövidtávot egyik se fogja szeretni és 200e km után használtan a 2. tulajnak úgyis költséges lesz/lehet mind a kettő.
Nekem munkába ingázásra van egy "régi" híres dízelem, az elvan pont annyiból amennyit a cég fizet nekem bejárási költségnek. Hétvégére meg télre van egy benzinesem ami alsó hangon 10l alatt nem szokott fogyasztani, de inkább 14l. Viszont ez egy filatáska a legtöbb ember szemébe ezért menőzni um. egyikkel se lehet...
Érdekes, amikor jön valami a benzines oldalról ami elfogadható értéket produkál, akkor belemagyarázunk mindent, csak nem úgy legyen... ( benzines kérdésnél meg ennek az fordítottja ).
A B5.5 Passat 1.9PD 130 ló üres tömege 1395kg.
A 2.5 Skyactive Mazda 6-é 1410kg ( a '18-asnak 1426kg).
Szóval akkor nem is könnyebb, nem is gyengébb,na mindegy, majd kitalálunk valamit amiért sz@r xD
Én pártatlan vagyok, nekem tökmindegy csak mókás ez így egy kicsit :D
Persze kell itt mindent megmagyarázni. különben leírtam hogy hidegen hagy a fogyasztása, nem akartam dieselt mert nem szeretem őket. Ennyi. De a 2.0 PD fogyasztását tudom mert az véletlen van , az az ütni vágni autóm mert a munkám miatt kell egy ilyen is.
Bizonyos esetekben a VW kevesebbet eszik de nem annyival hogy igazán számottevő legyen vagy nekem megérje a kelepelest hallgatni, mert ha gólyát akarok lemegyek vidékre.
De felőlem mindenki azt vesz amit akar, nem akarok onigazolast, ha duplát enne se érdekelne hisz vehettem volna dieselt, csak nem akarok.
A dízelnek két esetben jön ki nagyon a fogyasztáselőnye, de akkor nagyon, és emiatt járok még mindig dízellel: városban pl a leggyilkosabb üzemmódban (2 km-es távok, araszolásokkal) sem eszik többet az 1.9 TDI vagy a 2.0 TDI, mint 7 litert. Egyszerűen ennyi a max fogyasztása. Míg ugyanebben a stílusban az 1.2-es benzines 10 litert eszik!
A másik pedig autópályán a 140-160 körüli tempózás, főleg ha gyakran kell lassítani és gyorsítani (mint a német autópályákon, vagy az M1-en, ami túl forgalmas): a 2.0 körüli dízel 6-6,5 liter maximum, a hasonló erejű benzines pedig már megeszi majd a 9-10 litert, a sok gyorsítgatás miatt. Hiába eszik 7 litert a benzines 130 tempomattal, ha nem stabil a tempó, akkor máris oda a takarékosság. A dízelnek pedig extrém körülmények között is kiváló a fogyasztása. Pl német autópálya tartós 200 km/h-vel 10-11 liter, egy benzines pedig bekapja a 16-18 litert ennél a tempónál. Persze ez nem mérvadó, mert tartósan senki sem megy 200-al, de jól mutatja, hogy miben jobb a dízel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!