Szerintetek miért vesz valaki újonnan benzines autót?
Szóval tegyük fel hogy az illető hosszabb távokon használja az autóját akkor ennek ellenére miért vesz valaki benzinest amikor a dízel majdnem fele annyit fogyaszt mint a benzines?
Új autóra gondolok, nem használtra!
Miért költenek az emberek többet a benzinre amikor vehetnének dízelt is??
"ennek ellenére miért vesz valaki benzinest amikor a dízel majdnem fele annyit fogyaszt mint a benzines?"
Hát ha a TDI-s legendákból indulunk ki, akkor a benzinesnek ez esetben 12 litert kellene zabálnia átlagban. Az én 272 lovas benzinesem autópályán limitet betartva elmegy 10 literből, akkor a 12-be belefér akár egy 300-350 lovas benzines is - autópályán, hosszú távon. Na most egy 2 literes dízel meg egy 3-4 literes benzin között akad némi különbség ami feledteti a többlet fogyasztást :D
Tudom ez így sarkos, de talán szemléletes. :D
ma 22:11
Valóban nem ... Az én 1,9 pdtdim 130as tempóval eljár 100kmn 6 literből. Az 1.6os benzines ami előtte volt 130on pörögve 9,5 litert zabált. Haver 2.0 fsije,meg 130as tempónál 100kmn megtalálja a 8,5-9 litert. Tényleg nem eszik majdnem feleannyit a dízel...
Ez már nem neked szól...;
Mellesleg "nagyon" problémás... 320xxx kmnél áll az óra. Gyári Kettős tömegű van benne,gyári turbóval. A porlasztót kellett cserélni 270 ezernél. "Nagyon problémás".... Nem mondom,hogy következő indításkor tuti nem lesz baja,mert ugye senkinek nincs röntgen szeme. De kiszolgált már ennyi kmrrel ha baja is lesz szerintem...
utolsó, marhára nem mindegy a lóerő, meg milyen kasznit kell cipelnie.
Én is tudom úgy vezetni az 1.4 benzinest, hogy kijön vele 4.5 literes fogyasztás....
13aska, akkor dobalozok en is ilyesmivel.
Skyactiv Mazda 6 2.5 motor , 192 le,automata, 130 pályán 6.8 liter. Mérve, nem fed.computer alapján.
40 ftal olcsóbb a benzin így forintra annyi. De ha több lenne se érdekel nem szazforintozni vettem hanem mert ez tetszett .
Fele annyit azért nem fogyaszt! 1-2 liter 100km-en a különbség hasonló teljesítmény mellett.
Én tavaly vettem új autót. Mivel van már egy dízelem, amit már inkább kímélnék második autóként, ezért gondolkoztam benzinesben is. A mostani turbó benzinesek már egész jók. Kell ezeket is pörgetni, de közepes fordulaton megjön a nyomatékuk, nem olyan mint a szívóbenzin hogy 2000-es fordulaton lepadlózom és semmi nem történik.
Ami miatt végül maradtam a dízelnél az az, hogy viszonylag sokat megyek. Éves szinten az az egy-két liter különbség is nálam pénzben százezerekben mérhető.
Nem bántam meg, hogy így két dízel autóm van. Nagyon szeretem az újat. Fürge, dinamikus, jól fogyaszt, sokkal halkabb mint a másik tizen éves. De ha átlag felhasználó lennék (napi munkábajárás a városban, vagy max az agglomerizációban, hétvégén Tesco bevásárlés, stb) akkor simán bevállaltam volna egy turbó benzinest újonnan.
Közben olvastam a többi kommentet...
A dízel és a benzines között nagyon minimális volt az árkülönbség mikor vttem. Talán valami 120.000Ft, azonos felszereltség mellett, ami egy 7-8 milliós autónál, már nem igazán tétel.
Nem tudom hol 40Ft a benzin és a dízel közötti literár különbség. Pont ma reggel nézet, hogy szépen záródik az olló. Már csak 20-24Ft a különbség. És szépen további olvadozó tendenciát mutat: az elmúlt egy hétben a benzin ára 4 Ft-tal nőtt, a gázolaj 6 Ft-tal csökkent. Tehát 10Ft-tal csökkent a különbség.
A másik dolog amit szeretek a dízelben, hogy akárhogy taposom, nem tudok 6-6,5 liternél többet lenyomni a torkán.
Van rokon a családban, aki új benzinest vett magán célra.
Legfőbb érvei:
- 5 év garancia
- keveset megy és rövid távokra, így felesleges a dízel
ma 06:20
Tényleg? Mennyivel hajtott pályán 90nel? Képzeld én meg egy 5000 köbcentis Ford Mustang al 170 es tempónál eljárok 5 literből.... :) Te... :) Mazdaboy...😁😁😁😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!