500 km-en mennyi a reális útiköltség autópályán Veszprém és Arănieș (Erdély) közt oda vissza?
9 személyes kisbusszal mennénk, nekem 15 ezret (/fő) mondanak üzemanyagköltségre egy max 200 km-es kitérővel szerintem pályamatricával.
Ha lehúzás az egész nem fogok belemenni.
Szerintem a reális kb 5000/fő oda-vissza
800 km * 9 literrel = 72 * 364 = kb 27 000 * 2
legyen mondjuk 55 000 a benzinköltség így 6 100-ra jön ki.
És ez elég kókler számítás, kilenc literes fogyasztást vettem alapul az első google találatra amit kiadott 9 személyesre.
Plusz felfelé kerekítettem.
Persze ha pl a magyar szumó válogatott vagytok akkor elképzelhető, hogy egy párhuzamos univerzumban kijön a matek, de ebben nem.
+ 200 km kitérő mert amikor a haveromnak mondtam h azért ez elég sok lesz, akkor mondta h majd kirándulunk is, stb.
Nos én biztosan nem fizetek senki után semmit. ha nem képesek normálisan elszámolni én nem megyek el velük.
15.000 miiiii???... persze
Az a probléma hogy te csak kimondottan az üzemanyag költséget nézed!
Azt elfelejtetted hogy a buszos cégnek ezen kívül még fizetnie kell a sofőrt, a busz szervizelését, adókat és még ugye profitra is szert kell tennie.
Szóval ha ezeket mind figyelembe veszed akkor már elfogadható a 15 ezer.
Hány km összesen, oda vissza?
Ha 800 km , akkor az 1600 km összesen?
Durván számolva az jó a 15000 ft/ fő.
Mert nem csak az üzem anyagot kell számolni. Egy autónak van biztosítás, adó, és guruló költsége is.
Mert az olajat, a gumit és a többit sem adják ingyen.
Az 1600 km-re jó a 15000 ft fejenként, de ez is akkor ha megy mindenki, a 9 fő.
Ha kevesebb akkor úgy emelkedik a fejenkénti tarifa.
"Szerintem a reális kb 5000/fő oda-vissza"
Én Nyíregyháza-Budapest útvonalon jártam telekocsival, az átlag 2500-3000 / út, de inkább 3000 mert olcsóbban vagy nyomorogsz vagy klíma nincs vagy valami. saját autóval 7-8 ezer szokott lenni a tankolás / oda út.
Persze nem mindegy itt a helyzet maga. Ismerősökkel menve azért nem illik lehúzni a másikat. Ott akár reális is lehet a fejenkénti 5 ezer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!