Szerintetek megkapom rá a hitelt?
Sziasztok,
Autóvásárlás előtt állok, hitelre szeretném megvenni. Azt szeretném kérdezni azoktól, akik már vettek így autót, hogy az átlag nettó 270 ezres fizetésre egy 23 évesnek megadják a hitelt? Egy 5.4 milliós autóról lenne szó, 2.2 milliót egyből befizetnék a maradékot törleszteném. Autóbuszvezetőként dolgozom és otthon lakom egyenlőre, bár nem tudom ez mennyit számít. Így szerintetek van esély arra, hogy megadják?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Miért fontos új autót venni? Félsz hogy elkapsz valami fertőzést a használtban?
Félre ne értsd, nem irigylem tőled, csak a gondolkodásmódot nem értem. Magyarországon 22-25 évesen havi kb 500-600at kerestem (tény hogy vért izzadtam), de eszembe nem jutott volna új autót venni. Eleinte kicsit élveztem a gondtalan életet hogy "kiveszek pár húszast a rakásból", de gyorsan átértékeltem a dolgokat és rájöttem hogy nem szabad eszetlenül elszórni mindenre ami tetszik.
Most külföldön élek, nincs okom panaszkodni de az anyagi része nem olyan jó mint 22-25 évesen otthon. Ahelyett hogy kp-ra új autót vettem volna, inkább beraktam a házam önrészébe, sokkal okosabb döntés.
Szülőkkel laksz, vegyél egy lakás Pesten és add ki albérletbe. Termeli a pénzt, növekedik az értéke, kocsiból pedig vegyél olcsóbbat.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Lakást nem tudok venni, arra nincs pénzünk főleg a jelenlegi magyar rendszerben, hacsak nem gyűr valaki 3 kölköt akkor esélytelen egy házra. Még lakásra is javarészt. Kocsiból pedig pont azért akarunk újat, mert az legalább érték lesz, kb az egyetlen érték amink lesz.
A magyar rendszert szídod, de közben vágod, hogy ebben a rendszerben veszel fel hitelt? Kicsit abszurd.
Mondom, nekem is ennyi a fizetésem, én mégis össze tudtam gyüjteni lakásra valót.
De aki i.dióta, az meg is érdemli ami rá vár
Több, mint 100 ezer hogy kéne rá? 55 ezer a törlesztő cascoval együtt mellé mivel egy hónapban keveset fog futni max 15-ből megvan a tankolás és néha jönnek majd rá az éves plusz költségek. Ez akárhonnan nézem kb átlag havi 75k kiadás. Tehát 200k-m még mindig marad.
Azt meg kétlem, hogy te Budapesten és az agglomerációjában csak úgy összegyűjtögettél egy lakásra/házra valót ebből a fizetésből mivel ezek itt 15 milliótól indulnak. De jah, akkor legyek idióta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!