Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek megkapom rá a hitelt?

Szerintetek megkapom rá a hitelt?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Autóvásárlás előtt állok, hitelre szeretném megvenni. Azt szeretném kérdezni azoktól, akik már vettek így autót, hogy az átlag nettó 270 ezres fizetésre egy 23 évesnek megadják a hitelt? Egy 5.4 milliós autóról lenne szó, 2.2 milliót egyből befizetnék a maradékot törleszteném. Autóbuszvezetőként dolgozom és otthon lakom egyenlőre, bár nem tudom ez mennyit számít. Így szerintetek van esély arra, hogy megadják?

Előre is köszönöm a válaszokat.

2019. márc. 18. 12:45
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
Biztos pont igen egy kb1, 5 millas autot vehetsz is, attol hogy mas gyökér es hitelezik neked meg nem kell gyokernek lenned, tudod ha mindenki ciant iszik ndked meg nem kötelező...
2019. márc. 18. 15:39
 12/34 Beviz Elek ***** válasza:
77%

Miért fontos új autót venni? Félsz hogy elkapsz valami fertőzést a használtban?

Félre ne értsd, nem irigylem tőled, csak a gondolkodásmódot nem értem. Magyarországon 22-25 évesen havi kb 500-600at kerestem (tény hogy vért izzadtam), de eszembe nem jutott volna új autót venni. Eleinte kicsit élveztem a gondtalan életet hogy "kiveszek pár húszast a rakásból", de gyorsan átértékeltem a dolgokat és rájöttem hogy nem szabad eszetlenül elszórni mindenre ami tetszik.

Most külföldön élek, nincs okom panaszkodni de az anyagi része nem olyan jó mint 22-25 évesen otthon. Ahelyett hogy kp-ra új autót vettem volna, inkább beraktam a házam önrészébe, sokkal okosabb döntés.

Szülőkkel laksz, vegyél egy lakás Pesten és add ki albérletbe. Termeli a pénzt, növekedik az értéke, kocsiból pedig vegyél olcsóbbat.

2019. márc. 18. 15:49
 13/34 anonim ***** válasza:
67%
Vedd meg. Ennyi fizetéssel bőven ki tudod fizetni főleg ha otthon laksz a szüleiddel. Szerintem még félre is tudsz rakni. Ha tényleg új kocsit veszel akkor arra nem kell költened, mert baja nem lesz az biztos. Szóval én a helyedbe bevállalnám simán.
2019. márc. 18. 15:55
 14/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Lakást nem tudok venni, arra nincs pénzünk főleg a jelenlegi magyar rendszerben, hacsak nem gyűr valaki 3 kölköt akkor esélytelen egy házra. Még lakásra is javarészt. Kocsiból pedig pont azért akarunk újat, mert az legalább érték lesz, kb az egyetlen érték amink lesz.

2019. márc. 18. 16:04
 15/34 anonim ***** válasza:
69%
Mi az, hogy nem kell költeni rá? Most mondtam, hogy több, mint 100 ezret (de inkább 150-et) el fog vinni havonta a kocsi CSAK a kötelező dolgokra, semmi szerelés. RÁadásul semmi értelme, mert ahogy megveszed, lecsökken az értéke, kb. 30%-al , 5 év múlva meg már csak a felét éri majd. Szóval még csak eladni sem tudod annyiért, amennyiért vetted. És ha véletlen valaki megkarcolja a parkolóban stb., vagy bármi más történik vele, annyival szívod meg te
2019. márc. 18. 16:06
 16/34 anonim ***** válasza:
77%

A magyar rendszert szídod, de közben vágod, hogy ebben a rendszerben veszel fel hitelt? Kicsit abszurd.

Mondom, nekem is ennyi a fizetésem, én mégis össze tudtam gyüjteni lakásra valót.

De aki i.dióta, az meg is érdemli ami rá vár

2019. márc. 18. 16:08
 17/34 A kérdező kommentje:

Több, mint 100 ezer hogy kéne rá? 55 ezer a törlesztő cascoval együtt mellé mivel egy hónapban keveset fog futni max 15-ből megvan a tankolás és néha jönnek majd rá az éves plusz költségek. Ez akárhonnan nézem kb átlag havi 75k kiadás. Tehát 200k-m még mindig marad.

Azt meg kétlem, hogy te Budapesten és az agglomerációjában csak úgy összegyűjtögettél egy lakásra/házra valót ebből a fizetésből mivel ezek itt 15 milliótól indulnak. De jah, akkor legyek idióta.

2019. márc. 18. 16:12
 18/34 anonim ***** válasza:
77%
Jah, hogy te változó kamatú hitelt veszel fel? Máskülönben nem lehet ennyi a törlesztő. És azt sem fogod fel, hogy az autónak egyéb költségei is vannak, mint a törlesztője, pláne, hogy ez az autó lesz az első a neveden. Akkor nincs több kérdésem, h.lyébb vagy, mint gondoltam
2019. márc. 18. 16:16
 19/34 A kérdező kommentje:
Zárt futamidejű lízing maga a Toyota saját partneréhez tartozó lízinggel. Ez cascoval 55k-ra jön ki egy hónapra akár tetszik neked akár nem. És mivel a szüleim is használják, így a tankolás nem teljesen az én számlámról megy ahogy némely egyéb kiadás se. Nekem egy ilyen kocsi 75-80k lesz egy hónapban. Az, hogy ezt te nem fogod fel nem az én bajom. A személyeskedést meg otthon anyucidnak esetleg.
2019. márc. 18. 16:20
 20/34 anonim ***** válasza:
66%
Te laksz vele még mindig 23 évesen, nem én. De köszi, én nyugodtan alszom így, hogy van saját lakásom, saját autóm és fogalmam arról, hogy mit jelent az, hogy zárt futamidejű lízing, veled ellentétben. Szóval nekem aztán tök mindegy mit csinálsz, te bajod lesz
2019. márc. 18. 16:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!