Vállalkozóknak miért jár olcsóbban a nafta?
Meg mindig nem tudom hogyan tudnék olcsóbban tankolni . Vallakozasom van áfa körben .
Tenyleg várom az információt fontos lenne 2 kisgyerekem van kellene picit takarékoskodni.
De én nem kapom olcsóbban. Sőt ma reggel is hajnali 4kor a c.b bank rendszere utalni szeret (esti utalások 4es 5 között mennek ki) így 13 csorompolos sms ébresztett hogy NAV átutalás. Nemhogy kizsebelek de még fel is vert a rendszer hogy fizetek.
Így akarom tudni hogy hogy lesz olcsóbb a nafta. Mert a teherautót értem de az üljön bele ebbe a vacakba akinek 2 anyja van.
A személyautóban fullra fizetek mindent.
Az én vállalkozásomban anno az adóalapból lehetett leszámolni a benzinszámlákat, napi kilométerre levetítve havi x értékig, a kútnál normál ÁFA-s számlával bruttót fizettem.
Az is csak majdnem fedte le (60-70%) a valós km-t, amit meló miatt le kellett tolnom.
Ingyen joyride nem volt benne egy gramm sem.
Ok, de az amit el lehet számolni az a gépjármű kopasat se fedezi tehát ha céges úton megyek 100kmt saját autóval akkor csak az ertekvesztese arra a km hanyadra több mint amit kapok. Csak most vettem 4*49e ft-ert gumit. Senki nem adta oda olcsóbban.
Céges teherautóval meg mehetek az olcsóbb de többet eszik amit nyerek x oldalt bukom másik oldalt . Ráadásul balatonra milyen menetlevelet irjak? Balatonvizet szallitok?
Elég szigorúra szabott keretei vannak az elszámoltatható üzemanyagnak, vállalkozás típusa szerint is más és más.
De ha vállalkozásod van, ahol valamennyit el tudsz számolni, érdemes MINDIG számlát kérni a kúton, akkor is, ha esetleg annak csak töredékét tudod felhasználni. A többi felesleges számlakérésen nem vesztesz semmit.
Ezért kérnek annyian, annyit.
Nekem spec a mostani munkahelyemen havi 8000 Ft, amit a cég a havi munkába járásomból áll, ez a havi buszbérlet árának valami kétharmada.
De ha akarom, ugyanarról az összegről hozhatok benzinszámlát is, a cég nevére.
Elszámolásilag azonos. És ezzel csak azt kapom meg, ami a munkaszerződés szerint jár, a cég sem csal, nyer vele egy fityinget sem, mégis számlakéréssel jár a kúton.
Pedig nem is vagyok vállalkozó.
De a kérdezőnek ezt nem is magyarázom , hogy a számlakérések nagy része a kúton pont ilyen, mert olyan szemellenzős, hogy kár bele az energia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!