Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vállalkozóknak miért jár...

Vállalkozóknak miért jár olcsóbban a nafta?

Figyelt kérdés
Ha 5-en állnak előttem tankolásnál, abból4 tuti kér áfás számlát, bemond vmi gagyi noname kft-t (pl mittomén sudavlesz kft) gondolom adóvisszaigénylés miatt. Ha én 5 e ft felett tankolok 10-ből 10-szer megkéredezik kérek-e áfás számlát (gondolom átlagember 2 ezerér' tesó tankol, vállalkozó meg telenyomja, neki úgyis olcsóbb). De miért kapja a vállalkozó, aki eleve gazdag, olcsóbban a naftát? (Mondanám h köszi fidesz de ez gondolom előtte is így volt..)
2019. márc. 11. 19:05
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Meg mindig nem tudom hogyan tudnék olcsóbban tankolni . Vallakozasom van áfa körben .

Tenyleg várom az információt fontos lenne 2 kisgyerekem van kellene picit takarékoskodni.

2019. ápr. 9. 18:32
 22/26 Wadmalac ***** válasza:
#21: Kérdező szemléletében tutira te is egy őt kizsebelő burzsuj vagy. Én tudom, milyen ez, csináltam én is.
2019. ápr. 10. 07:20
 23/26 anonim ***** válasza:

De én nem kapom olcsóbban. Sőt ma reggel is hajnali 4kor a c.b bank rendszere utalni szeret (esti utalások 4es 5 között mennek ki) így 13 csorompolos sms ébresztett hogy NAV átutalás. Nemhogy kizsebelek de még fel is vert a rendszer hogy fizetek.

Így akarom tudni hogy hogy lesz olcsóbb a nafta. Mert a teherautót értem de az üljön bele ebbe a vacakba akinek 2 anyja van.

A személyautóban fullra fizetek mindent.

2019. ápr. 10. 07:33
 24/26 Wadmalac ***** válasza:

Az én vállalkozásomban anno az adóalapból lehetett leszámolni a benzinszámlákat, napi kilométerre levetítve havi x értékig, a kútnál normál ÁFA-s számlával bruttót fizettem.

Az is csak majdnem fedte le (60-70%) a valós km-t, amit meló miatt le kellett tolnom.

Ingyen joyride nem volt benne egy gramm sem.

2019. ápr. 10. 08:30
 25/26 anonim ***** válasza:

Ok, de az amit el lehet számolni az a gépjármű kopasat se fedezi tehát ha céges úton megyek 100kmt saját autóval akkor csak az ertekvesztese arra a km hanyadra több mint amit kapok. Csak most vettem 4*49e ft-ert gumit. Senki nem adta oda olcsóbban.

Céges teherautóval meg mehetek az olcsóbb de többet eszik amit nyerek x oldalt bukom másik oldalt . Ráadásul balatonra milyen menetlevelet irjak? Balatonvizet szallitok?

2019. ápr. 10. 09:40
 26/26 Wadmalac ***** válasza:

Elég szigorúra szabott keretei vannak az elszámoltatható üzemanyagnak, vállalkozás típusa szerint is más és más.

De ha vállalkozásod van, ahol valamennyit el tudsz számolni, érdemes MINDIG számlát kérni a kúton, akkor is, ha esetleg annak csak töredékét tudod felhasználni. A többi felesleges számlakérésen nem vesztesz semmit.

Ezért kérnek annyian, annyit.

Nekem spec a mostani munkahelyemen havi 8000 Ft, amit a cég a havi munkába járásomból áll, ez a havi buszbérlet árának valami kétharmada.

De ha akarom, ugyanarról az összegről hozhatok benzinszámlát is, a cég nevére.

Elszámolásilag azonos. És ezzel csak azt kapom meg, ami a munkaszerződés szerint jár, a cég sem csal, nyer vele egy fityinget sem, mégis számlakéréssel jár a kúton.

Pedig nem is vagyok vállalkozó.

De a kérdezőnek ezt nem is magyarázom , hogy a számlakérések nagy része a kúton pont ilyen, mert olyan szemellenzős, hogy kár bele az energia.

2019. ápr. 10. 09:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!