Vállalkozóknak miért jár olcsóbban a nafta?
#7 A proli mentalitás rohadtul nem ez, azt se tudod mit beszélsz. Pl. ez egy proli mentalitás: "minek tanulni ha segédmunkából is meglehet élni" vagy minek "nézel híreket, a mónika show sokkal jobb" vagy "az orvosok hülyék, a netről is tudod magad diagnosztizálni" vagy "minek spórolni ha hitelre úgyis megvehetsz mindent". Ez proli mentalitás. Amit én írtam az nem.
#8 Nem fizetné ki kétszer az áfát, hiszen nem adja el az üzemanyagot utána, hanem elégeti, elhasználja.
#9 Akkor ez alapján legyen ingyen nekik minden, a villany, a liszt, az üzemanyag stb és akkor 10 ft lesz a kenyér. Csak a bruttó 300 ezernek 290 lesz a nettója a kieső bevétel miatt. De amúgy ha mar idáig sikerült eljutnod fejezzük be a gondolatmenetet. A vállalkozó is befizeti az áfát ->több adóbevétel-> lehet csökkenteni az adókat-> több pénz marad a fogyasztóknál -> meg tudják fizetni a szolgáltatás megemelkedett árát. Ny-Európa alapján ez tűnik a jarhatóbb útnak, mint az első eset.
"Akkor ez alapján legyen ingyen nekik minden, a villany, a liszt, az üzemanyag stb és akkor 10 ft lesz a kenyér."
Nem érted.
Arra igényelhet vissza (és nem, nincs ingyen neki, csupán az ÁFA-t nem kell befizetnie, szóval ez az ingyen szöveg megint randa ferdítés).
"Csak a bruttó 300 ezernek 290 lesz a nettója a kieső bevétel miatt."
Az adót nem a vállalkozó várja el, hanem az állam bácsi és többek közt rád költi, tehát nem a vállalkozóról kéne még egy bőrt lehúzni akarni.
"De amúgy ha mar idáig sikerült eljutnod fejezzük be a gondolatmenetet. A vállalkozó is befizeti az áfát ->több adóbevétel-> lehet csökkenteni az adókat-> több pénz marad a fogyasztóknál -> meg tudják fizetni a szolgáltatás megemelkedett árát. Ny-Európa alapján ez tűnik a jarhatóbb útnak, mint az első eset."
Egy nagy nagy lóf.-t.
Nyugaton ugyanúgy vissza lehet igényelni az ÁFA-t, illetve nettó vásárolni a vállalkozónak.
USA-ban nem vagyok biztos, előfordulhat, hogy bizonyos vállalkozás-méreti szint alatt nincs nettós vásárlás, viszont ott a vállalkozáshoz felhasznált, igazolhatóan szükséges BÁRMI komplett árát visszaigényelheted.
Az áfamentes vásárlás keretei szigorúan be vannak húzva, nem kell attól foschni, hogy a NAV bedobja a gyeplőt a lovak közé, a gatyát is leszedi, ahol tudja.
A nettó vásárlás lényege, hogy elkerülhető legyen vele a kfizetés majd jogos visszaigénylés értelmetlen bumszlija a komplett gyártási, kereskedelmi láncon a kiindulástól a vevőig.
Amikor te bemész a boltba és megveszed a parizert meg a zsemlét, végvevő vagy, kifizeted az áfát. Egyszer.
Ha vállalkozóként mondjuk büfében árusításra vennéd, vehetnéd nettóban, majd amikor eladod, a végvevő kifizeti az áfát. Összesen egyszer. Ugyanúgy, mint feljebb.
Amúgy rajta, legyél te is vállalkozó. Próbáld ki, milyen az.
Majd akkor rájössz, hogy nem fenékig a tejfel és arra is, hogy a NAV sokkal, de sokkal többet húz le tőlük, mint tőled.
Nem a nettó benzinjüktől élsz xarul. Legalábbis gondolom, hogy xarul érsz, hogy találjak emberileg védhető okot az irigykedésre.
Nem írtad le hol lehet olcsón benyat kapni a kocsimba
Pedig akarnám tudni.
Nagyon fontos lenne kérlek segíts .
"Válaszodat kénytelen vagyok lepontozni"
Jujj most mi lesz.
"a csak terelésre futja, minek válaszolsz?"
Nem terelés, hiszen te magad hisztizel, hogy gagyi noname kft-ra kérnek számlát, hát csinálj egy gagyi noname kft-t.
"azért mert nincs szülséem kft-ra"
Akkor meg miért zavar, hogy neki olcsóbb? Neked ettől nem lesz drágább. Téged egy forinttal nem károsít meg senki azzal, hogy le tudja írni a benzin költségét.
Annyit hozzá tennék, hogy az esetek 90%-ban nem a "gonosz vállalkozók" "nyomják tele" a kocsit.
Rengeteg cégnél van céges autó, benzinköltség térítés. Saját magam is számlára tankolok, a cég állja a munkába járós benzint (azt meg nem nézi, hogy +1 tank benzint hol használom el).
"A proli mentalitás rohadtul nem ez, azt se tudod mit beszélsz. Pl. ez egy proli mentalitás: "minek tanulni ha segédmunkából is meglehet élni" vagy minek "nézel híreket, a mónika show sokkal jobb" vagy "az orvosok hülyék, a netről is tudod magad diagnosztizálni" vagy "minek spórolni ha hitelre úgyis megvehetsz mindent". Ez proli mentalitás. Amit én írtam az nem"
Teljesen mindegy, akkor az is irigy frusztráltság süt rólad. :D Mindegy minek nevezzük.
17.
"Nem érted.
Arra igényelhet vissza (és nem, nincs ingyen neki, csupán az ÁFA-t nem kell befizetnie, szóval ez az ingyen szöveg megint randa ferdítés)."
Nem mondtam, hogy ingyen csak a gondolatmenetre reagáltam, hogy ez alapján ez is levezethető. Sőt, a többi emberre is levetíthető, aki dolgozik, pl. adják nekem is áfa nélkül a kenyeret, mert a munkámhoz kell, hogy ne legyek éhes, a kenyérből energia lesz, az energiámból munka, abból érték, tehát tulajdonképp nekem is lehetne áfamentes a kenyér.
"Az adót nem a vállalkozó várja el, hanem az állam bácsi és többek közt rád költi, tehát nem a vállalkozóról kéne még egy bőrt lehúzni akarni."
Ja, de csak rólam nyugodtan le lehet húzni a bőrt, ami ráadásul arra az útra van költve, amin a vállalkozó is jár, arra az iskolába, amibe a gyereke is jár, arra a kórházra, ahol kezelik, arra bármire, amit ő is használ, csak ezt mind én (dolgozó) emberek fizetik, ő meg visszaigényli. Nagyon igazságos.
"A nettó vásárlás lényege, hogy elkerülhető legyen vele a kfizetés majd jogos visszaigénylés értelmetlen bumszlija a komplett gyártási, kereskedelmi láncon a kiindulástól a vevőig."
Igen és jó magyar mentalitás szerint, szép fantomcéghálózatot lehet rá létrehozni és papíron cukrot utaztatni, hogy aztán szép csillogó terepjárókat lehessen venni belőle, szlovák rendszámmal (mert nehogy már fizetni is kelljen szegény, lenyúzott vállalkozónak utána valamit, mit képzelek én)
"Ha vállalkozóként mondjuk büfében árusításra vennéd, vehetnéd nettóban, majd amikor eladod, a végvevő kifizeti az áfát. Összesen egyszer. Ugyanúgy, mint feljebb."
Veszik is, a 8 rúd 5 kilós parizert, amiből egy megy is otthonra a hűtőbe. Mert azt ne mondd már, hogy a nav majd elkezdi számolgatni mennyi parizer kerül egy zsemlébe a büfében, és hogy az egészet eladta-e. De még ha így is lenne, akkor se tudná ellenőrizni. "egy rúdnyi parizer hiányzik a számlákból, mi lett vele? Ellenőr úr kéremszépen, leesett és koszos lett és ki kellett dobni" na ennyi. A wc papírt, a csipszet, a naftát ugyanígy. Tehát az otthont megzabált parizere neki nem 127, hanem csak 100 ft. Szintén marha igazságos.
"Amúgy rajta, legyél te is vállalkozó. Próbáld ki, milyen az.
Majd akkor rájössz, hogy nem fenékig a tejfel és arra is, hogy a NAV sokkal, de sokkal többet húz le tőlük, mint tőled."
Kétféle vállalkozó van. Aki annyit dolgozik, mint aki egy sima munkahelyen vagy még többet, viszont nagyságrendekkel (ezt értsd szó szerint) többet keres, illetve aki annyit keres, mint egy átlag dolgozó, viszont töredékét dolgozza (heti 1-2x pár órát). De ez logikus is, ha nem így lenne, nem lenne vállalkozó, minek csinálná, elmenne egy sima munkahelyre azt kész. De én nem is sajnálom, attól aki tényleg érteket teremt, és a munkája, tudása legjavát teszi bele. Csak ez itthon nagyon nem így van. És nem igaz, hogy nincsenek támogatva a vállalkozások, mert vannak, csak szarul. Ilyen támogatások mellett ne haragudjál, de én is b..nék dolgozni és egyre jobban teljesíteni, ha a mindenféle adókedvezményből meg támogatásból megélnék, minden olcsóbb nekem, 22%-kal olcsóbb minden, annyival kevesebbet kell dolgozni. Ha okosba feketén nyomjuk akkor még többel. Na ez itt a baj. Nem agyonpénzelni kéne a vállalkozókat, azt termelje ki ő, a piaci versenyből. Ha nem megy, nem megy, pályát kell módosítani. Aki képzett, okos, ügyes, szorgalmas, az megél enélkül is, aki meg nem, az meg úgyis csak a tökeit vakarássza, miközben megy horvátba az olcsóbb benzinből meg a támogatásokból.
"Nem a nettó benzinjüktől élsz xarul. Legalábbis gondolom, hogy xarul érsz, hogy találjak emberileg védhető okot az irigykedésre."
Most voltam svájcba 2 hetet, de köszönöm kérdésed. Mi az irigykedés? Hogy nem tetszik az igazságtalanság, hogy egyeseknek érdem nélkül jut több? Hát ja, akkor én egy marha irigy ember vagyok, de látom sokan tapsolnak ehhez, meg is látszik hova süllyedt az ország 30 év alatt.
18.
"Nem terelés, hiszen te magad hisztizel, hogy gagyi noname kft-ra kérnek számlát, hát csinálj egy gagyi noname kft-t." Nem értem az összefüggést. Ha nem tetszik valami, csináljam én is azt?
"Akkor meg miért zavar, hogy neki olcsóbb? Neked ettől nem lesz drágább. Téged egy forinttal nem károsít meg senki azzal, hogy le tudja írni a benzin költségét."
Visszaigényli az adó, helyette nekem is többet kell fizetnem, és nem egy forinttal.
"azt meg nem nézi, hogy +1 tank benzint hol használom el"
U.a. a mentalitás, mint amit fentebb írtam.
"Teljesen mindegy, akkor az is irigy frusztráltság süt rólad. :D Mindegy minek nevezzük."
Nevezhetjük a kutyát is lónak, de ha egyszer nem az, akkor csak magadat röhögteted ki.
Mivel elkönyvelted, hogy a vállalkozó egy rohadt burzsuj, aki csak lop meg csak és él mint Marci hevesen, téged nyúlva le ingyenbenzinnel, kár folytatni.
Megetted azt a sötét uszítást, ami azért ment, hogy a bérből-fizetésből élők össze legyenek uszítva a vállalkozókkal, egymást vádolják a rossz életminőségük miatt, ne mondjuk a kormányt. És ki sem tudsz nőni belőle.
A kispénzű kisvállalkozót lerablózod azért, amikor nagycégek, multik adócsaltak kamionnyi cukorral, étolajjal stb. ?
Na ennyire vagy képes átlátni a helyzetet.
tegnap 23:32
Semmi újat, értékelhetőbbet nem írtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!