Vállalkozóknak miért jár olcsóbban a nafta?
Azért ezt szigorúan veszik eléggé. Csak azok igényelhetik vissza az adót, akiknek a járműve ténylegesen a vállalkozás tevékenységét szolgálja.
Tehát: taxis, szállító, posta, busz stb. Kőműves józsi és ács janiék nem vonogathatják le az áfát csak úgy, kedv szerint.
Ahogy látod, az előbb említett vállalkozások az autójukból élnek, tehát míg egy villanyszerelő a beszerzett kábelek és lámpák áfáját vonhatja le, addig ők az üzemanyagét. A péknek sem azért olcsóbb a liszt mert Ő vállalkozó.
Szigorításképp, kizárólag a dízel vonható le.
#3 köszi a normális választ, de akiket láttam az egyik se taxival, postás kocsival vagy busszal volt.
#4 ha csak terelésre futja, minek válaszolsz? Amúgy nem hiszem hogy magyarázkodnom kéne, de ha ennyire kívancsi vagy akkor azért mert nincs szülséem kft-ra. (Válaszodat kénytelen vagyok lepontozni)
#5 akkor taníts mester, most megmutathatod mennyire penge vagy a "világból" és ha nem okoz túl nagy presztízsveszteséget, talán valaszolhatsz is a kérdésre. (Addig sajnos válaszodat szintén csak lepontozni tudom.)
Mert a vállalkozónak ez a munkaeszköze, munkájához kapcsolódik, miegymás, azért kér róla számlát mert ebből kifolyólag kap visszatérítést. Ezek zöme egy nap alatt több gázolajat elhasználhat mint te egy hónap alatt.
Amúgy tényleg az írásaidból az irigy prolimentalitás tükröződik.
Bizonyára jobban tetszene, ha neki is ki kéne fizetnie az ÁFA-t és annak a plusz költségét is beépítené abba a szolgáltatásba, amit te kapsz tőle.
Lehet irigykedni a szemét gazdag vállalkozókra, de csak egyszer próbáld ki, majd rájössz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!