Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Én lennék béna sofőr? N

Én lennék béna sofőr? N

Figyelt kérdés

Sávváltási manőver.

Én mindig hátrafordulok, a tükrökben nem bízom. Majdnem lett már baj abból hogy csak a tükröket néztem. Viszont senki mást nem látok forgolódni...

Ki mit néz hányszor menyiket előbb?

2019. márc. 3. 18:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Igen
2019. márc. 3. 18:42
 2/12 anonim ***** válasza:

Csak a tükröket nézem, mivel gyakran vezetek dobozos furgont, abban meg nem sok értelme van forgolódni.

Egyrészt megjegyzem, ha valaki bement a holtterembe, másrészt a tükörben is látszik, ahogy a kocsi oldalán tükrözödik a mellettem haladó kocsi, így közvetve belátok valamennyire a holttérbe.

2019. márc. 3. 18:44
 3/12 A kérdező kommentje:

Persze van hogy megjegyzem, de ez akkor jó ha szellősen vagyunk.

Máskülönben nehéz. Én nem tudom hogy csináljátok már nagyon idegesít ez mert egyébként jól vezetek.

Tegyük fel külsőben haladsz, mennél a belsőbe. Jön valaki komotosan de szemét és begyorsít. Te ezzel nem számolsz.

Szóval mit hogy mikor néztek?

2019. márc. 3. 18:53
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
annyira érdemes hátra pillantani, ameddig a holtteret felméred. Amúgy a tükör való a hátra tekintésre. Be kell állítani rendesen.
2019. márc. 3. 18:58
 5/12 anonim ***** válasza:
50%
Én is a tükrökre hagyatkozom. Forgalomban nem egy biztos dolog hátraforgolódni. Meg hát 2 autó nekünk is olyan, hogy csak a tükrökből lehet tájékozódni.
2019. márc. 3. 18:59
 6/12 A kérdező kommentje:

Az is lehet hogy ez nálam nem fog változni?

4 éve vezetek

2019. márc. 3. 19:00
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Belenézek a tükörbe, ha nem jön valaki jóval gyorsabban, mint én, akkor kirakom az indexet, várok 1-2 másodpercet, közben figyelem a tükröt.

Ilyenkor a normális autósok gyorsítással vagy lassítással segítenek besorolni.

Akkor van pár barom, aki rágyorsít, ilyenkor lassítok kicsit, megvárom amíg elmegy és mögé besorolok.

Igazából ezt is gyakorolni kell. Én is 4 éve vezetek, az első évben ez nekem is gondot okozott, aztán a sok pesti vezetéstől belejöttem.

Gondolom keveset vezetsz nagyvárosban, több sávos úton és ezért nem sikerült még megtanulnod.

2019. márc. 3. 19:07
 8/12 anonim ***** válasza:
Személyautókban, amelyeknek kicsi a tükrük, jobbra sávváltásnál én is mindig hátrafordulok egy pillanatra, mert rájöttem, hogy nagy a holttér (beismerem, jópárszor majdnem leszorítottam néhány autóst, mert nem láttam a tükörben). Évek óta így csinálom, azóta nem dudáltak le egyszer sem sávváltáskor. Ja és jól vannak beállítva a tükrök mindig, mégis nagy a holttér. Ja, amúgy senki mást nem látok forgolódni, akik mellett szoktam ülni.
2019. márc. 3. 19:12
 9/12 anonim ***** válasza:
Memorizálom a körülöttem, mögöttem jövőket, de ettől függetlenül kicsit oldalra szoktam fordulni, hogy ellenőrizem a holtteret.
2019. márc. 3. 19:30
 10/12 A kérdező kommentje:
#7 Mondjuk az tény, hogy keveset váltok. Általában nincs erre szüksegem. Remélhetőleg még idő kell.
2019. márc. 3. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!