BMW E46 320i fenntartása?
Alkatrész nem drága. 15-20 éves autó. Rengeteg leírás, videó és segítség van fent az interneten hogyha hozzá kell nyúlni. Illetve rengeteg van belőle az országban és rengeteget bontanak aránylag olcsón. Ha te tudod magadnak otthon csinálgatni akkor nagyon olcsó is tud lenni.
De ha nem értesz hozzá és szervizbe kell vinned akkor készülj fel a 15 ezernél kezdődő óradíjra.
Vagy megtanulsz rajta sok mindent, és akkor olcsó. Vagy fizetsz. Ilyenem van, tapasztalat :/
Amúgy annyi hibája nincs. De csak 6 henger.
Inkább azt mondanám hogy mindent meg lehet tanulni. Nem kell hozzá 3 mesterképzés, de türelem az igen, mert tud fejfájást okozni.
Viszont minden probléma ami kijön rajta már kijött másoknak is és már át is rágták. Neked annyi a dolgod hogy jól használd a keresőket és tudj angolul.
5-ös. Nem. Egy szóval se. De nem drágább egy 20 éves bmw alkatrész mint ugyan az octáviához mondjuk.
Hidd el, van mindkettő. Bárdi is kb ugyan úgy adja. Ami a drága ha a szerelő nyúl hozzá és nem te.
Persze gondolom nem volt, csak jól megmaradt a sokat ismételgetett "drága az alkatrész" kifogás amit a fasztrás és swiftes haverok magyaráznak.
325i-m van. 2 éve vettem Németországban, egy török szerelő srácé volt, patika az autó. Egy bajom volt vele, hogy szürke bőr belseje volt, de újszerű volt teljesen a kocsi. Azóta lenyomtam vele 40 ezer km-t, lementem vele Splitig, fullra megpakolva, 35 fokban nyáron, idén télen síelni voltunk vele Ausztriában, soha, sehol nem hagyott (még) ott. Eddig hátsó lengőkarokat meg fékeket cseréltem hátul, plusz megelőlegeztem egy vízpumpa-cserét. Az alkatrészek nem drágábbak mint az átlag. Nekem van szerelő haverom, bagóért megcsinál mindent. Szervizben csináltatva a dolgokat biztos sokkal drágább mint egy H Astra de nálam nem ez a helyzet. Plusz magam is szoktam simán bütykölni. Olajat én cserélek meg apróságokat.
A lényeg, ha találsz egy olyat, ami jó állapotban van, nem rohad, egyben van, nyugodtan vedd meg. Nálam a 25i 8 körül eszik országúton, autópálya picit több. Városban nagyon keveset megyek. Olajat csakis a legjobbat kapja 8 ezrenként. Így sokáig jó társam lesz! :) és szerintem eddig nem költöttem rá többet, mint amennyit mondjuk egy Accordra tettem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!