Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » BMW E46 320i fenntartása?

BMW E46 320i fenntartása?

Figyelt kérdés
Mivel sokat autózom, a választásom erre esett, mivel nagyon kényelmes autó, élmény vezetni, s szép is. A hathengeresek állítólag motorikusan megbízhatóak, s nem fogyaszt sokat. De a kérdésem az lenne, hogy hasonló kaliberű autóknál sokkal drágább a fenntartása? Mondjuk egy C Vectránál, Passátnál? Mert alkatrész árakat nézve, én akkora különbséget nem fedeztem fel, max nagyon pici eltéréseket. 1.5-1.6, amit az autó vételárára szánnék.
2019. márc. 1. 16:10
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
1.5-1.6 millió*
2019. márc. 1. 16:11
 2/11 anonim ***** válasza:

Alkatrész nem drága. 15-20 éves autó. Rengeteg leírás, videó és segítség van fent az interneten hogyha hozzá kell nyúlni. Illetve rengeteg van belőle az országban és rengeteget bontanak aránylag olcsón. Ha te tudod magadnak otthon csinálgatni akkor nagyon olcsó is tud lenni.

De ha nem értesz hozzá és szervizbe kell vinned akkor készülj fel a 15 ezernél kezdődő óradíjra.

Vagy megtanulsz rajta sok mindent, és akkor olcsó. Vagy fizetsz. Ilyenem van, tapasztalat :/

Amúgy annyi hibája nincs. De csak 6 henger.

2019. márc. 1. 16:14
 3/11 A kérdező kommentje:
Akkor nem egy űrtechnológia?
2019. márc. 1. 16:28
 4/11 anonim ***** válasza:

Inkább azt mondanám hogy mindent meg lehet tanulni. Nem kell hozzá 3 mesterképzés, de türelem az igen, mert tud fejfájást okozni.

Viszont minden probléma ami kijön rajta már kijött másoknak is és már át is rágták. Neked annyi a dolgod hogy jól használd a keresőket és tudj angolul.

2019. márc. 1. 19:10
 5/11 anonim ***** válasza:
0%
Bizony, egy E46 fenntartása nagyon olcsó. Fillérekért kapsz mindent hozzá, bontó rogyásig alkatrészekkel, fékkel, injektorral, lengéscsillapítóval, főtengely ékszíjtárcsával. Miért akarjátok elhitetni az emberekkel, hogy egy BMW-t olcsó fenntartani és bontóból mindent veszel hozzá???
2019. márc. 1. 20:11
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

5-ös. Nem. Egy szóval se. De nem drágább egy 20 éves bmw alkatrész mint ugyan az octáviához mondjuk.

Hidd el, van mindkettő. Bárdi is kb ugyan úgy adja. Ami a drága ha a szerelő nyúl hozzá és nem te.

Persze gondolom nem volt, csak jól megmaradt a sokat ismételgetett "drága az alkatrész" kifogás amit a fasztrás és swiftes haverok magyaráznak.

2019. márc. 1. 20:52
 7/11 anonim ***** válasza:
Valóban egy kerékcsapágy egy árban van? Egy gátló, rugó? Elektromos cuccok? Nem néztem meg, de elég érdekes. Gondolom megnézted és ugyanazt a tipust hasonlítottad össze. Otthon meg mit szerelsz? Féket? Vezérlést?
2019. márc. 1. 21:03
 8/11 anonim ***** válasza:
Ugyan annyi hozzá minden. Nahhh ha a gátló mjuk páronként 4000 rel drágább, bummm mi van akkor. Szinte minden ugyanannyi. Fogyasztás meg átlagban 11 liter.
2019. márc. 2. 00:04
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

325i-m van. 2 éve vettem Németországban, egy török szerelő srácé volt, patika az autó. Egy bajom volt vele, hogy szürke bőr belseje volt, de újszerű volt teljesen a kocsi. Azóta lenyomtam vele 40 ezer km-t, lementem vele Splitig, fullra megpakolva, 35 fokban nyáron, idén télen síelni voltunk vele Ausztriában, soha, sehol nem hagyott (még) ott. Eddig hátsó lengőkarokat meg fékeket cseréltem hátul, plusz megelőlegeztem egy vízpumpa-cserét. Az alkatrészek nem drágábbak mint az átlag. Nekem van szerelő haverom, bagóért megcsinál mindent. Szervizben csináltatva a dolgokat biztos sokkal drágább mint egy H Astra de nálam nem ez a helyzet. Plusz magam is szoktam simán bütykölni. Olajat én cserélek meg apróságokat.

A lényeg, ha találsz egy olyat, ami jó állapotban van, nem rohad, egyben van, nyugodtan vedd meg. Nálam a 25i 8 körül eszik országúton, autópálya picit több. Városban nagyon keveset megyek. Olajat csakis a legjobbat kapja 8 ezrenként. Így sokáig jó társam lesz! :) és szerintem eddig nem költöttem rá többet, mint amennyit mondjuk egy Accordra tettem volna.

2019. márc. 2. 00:58
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha az alkatrész ugyan annyi kb, akkir miért is lenne drágább a munkadíja kicserélni egy gömbcsuklót, vagy egy kuplungot egy bmw-n, mint egy alfán vagy egy renaultban?
2019. márc. 2. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!