Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » DPF vagy nélküli dízel?

DPF vagy nélküli dízel?

Figyelt kérdés

megéri e egy jókedvü 2003-as 1.9 pd tdi nagykocsit venni 1 millió forintért kézpénzre avagy hitelre egy 3 milliós újabb részecskeszûrôs csodát venni?

a kocsi ford galaxy 1.9 vagy 2.0 tdci(a dpfes esetén)

2019. febr. 26. 08:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
46%

Én hitelre nem vennék semmilyen autót, így a 2.0 tdci kiesik.

PSA konszernű dízelt sem vennék, így a 2.0 tdci kiesik.

Most is DPF-es autóm van még egyszer ilyet nem vennék, így a 2.0 tdci kiesik.

Az 1.9 TDI-s Galaxy az legendás VW motoros, ráadásul választhatsz közvetlen ill. PD befecskendezés között valamint számos teljesítményszintet.

Van még kérdés?

2019. febr. 26. 10:10
 2/12 A kérdező kommentje:
azt hittem a ford galaxy csak pd motorral van, már a 1.9 tdi verzio
2019. febr. 26. 10:11
 3/12 anonim ***** válasza:

Sőt Galaxyból van 90 lovas z1 motorkodú tdi amibe nincs pl. kettöstömegű :D, az a legjobb. Most vettünk nem rég egy tdi 110 lovasat mondjuk Alhambrát, de naagyon megszerettem. Lehet, hogy a közeljövőbe beszerzek egy 90 lovasat, állítólag azt jobban lehet nyúzni mint a Swiftet :).

Mindenképp diesel részecskeszürő nélkülit vennék, nem vagyok cég, hogy leírhassam az esetleges javítást, cserét és a szomszéd faluba meg a Józsi gumival, szeméttel fűt, szóval a környezetvédelem sem pálya így. :(

2019. febr. 26. 11:03
 4/12 anonim ***** válasza:
De pd tdi is jó, Sharam,Alhambra,Galaxyi jó választás. Mondjuk rohad valamennyi. :( enyém is, de meg van neki engedve, nyárig, akkor küszöb csere majd befigyel.
2019. febr. 26. 11:13
 5/12 anonim ***** válasza:

Nekem van mind a két féle dízelem. (Hitelem szerencsére még soha nem volt, remélem nem is lesz.)

Mindkettőnek van előnye-hátránya.

DPF nélküli: nem kell stresszelni a filter miatt hogy eltömődik, nem kell lesni a fogyasztásmérőt, hogy épp mikor méltóztatik regenerálni. Egy hibalehetőséggel kevesebb az autón. Cserébe engem zavar, hogy ha nyomok egy nagyobb gázt, sötétben a mögöttem jövő autó fényszórójában látok némi ködölést. A kitiltósdi is biztosan előbb fogja érinteni, mint egy újabbat.

DPF-fel rendelkező: nyugodtam lehet akár padlógázon is csorsítani, semmi látható füst, korom nem jön ki a kipufogóján. A füstje is totál szagtalan, nincs az a csípőssége, mint a másiknak. Cserébe én mindig lesem a fogyasztást, hogy nem regenerál-e mikor leállítanám. A regenerááls szépen megdobja a fogyasztást, még hosszabb úton is jó pár decit rádob az átlagra. A regenerálást, csak teljesen üzemmelegen kezdi el. Így rövid távokal még hamarabb ki lehet nyírni, mint a nem filteres dízelt. Még ha mindig ki is tud regenerálni, valamennyi hamu mindig visszamarad, ami miatt a szűrőnek véges az élettartama. A cseréja drága. Viszont Magyoaroszágon a következő 20 évben nem valósznű hogy kitiltósdi érintené.

Szóval összességében nem tudnám eldönteni melyik a jobb.

2019. febr. 26. 11:50
 6/12 anonim ***** válasza:

#5, mint írtam nékem is tdi van. Nálam nincs füst ha nyomok nagyobb gázt, ez akkor hogy lehet? Kitiltósdi még a 601s Trabit sem érinti (kétütemű ), ;)

No para.

2019. febr. 26. 11:57
 7/12 A kérdező kommentje:

mit bánom én ha füstöl

90 az kevés.

én 130 lovas verziót néztem ki a 1.9 pd tdi motorból.

egy akkora mamut kasztnis kocsiba szégyen kevesebb lovat pakolni

2019. febr. 26. 12:58
 8/12 anonim ***** válasza:
Akkor 110 lovas afn motorkódos tdi? Megy mint a meszes. 131 a pd, de van 116 is. :) az is jó lehet.
2019. febr. 26. 13:36
 9/12 A kérdező kommentje:
miben jobb mondjuk egy 116 pd mint egy sima 110 tdi?
2019. febr. 26. 14:32
 10/12 A kérdező kommentje:

és a 131 LEs pd az miert nem jó?

szuksegem van tobb erore mivel 5-en ulnenj benne plusz csomagok

2019. febr. 26. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!