Mi a véleményetek arról, hogy a nagyobb magyar városokban mindig a 15 évesnél régebbi autók tulajdonosaival szúrnak ki amikor szmogriadó van? Azt hiszik poénból járnak ilyen autókkal az emberek?
"Nem csak az öreg autókat érinti, fogja érinteni..."
Ezen most jót nevettem! :D Minden relatív és attól függ, honnan nézzük. Nekem egy 10+ éves autó már nem épp fiatal! :)
Erre írtam, hogy relatív a kor. :) Tudtam, hogy valaki ezzel vitatkozni fog.
Én általában 10-12 évesen már erősen gondolkozom a cserében, bújom a konfigurátorokat, árlistákat, kedvezményeket, hogy mi lenne a megfelelő utód. Általában 25-28ekm-t megyek egy évben, tehát ilyen korú autóknál nálam már szokott benne lenni km. Ekkor már elfogy ez-az. Ezért másikat veszek, amivel 4-5 évig biztosan nincs gond, mert ott a garancia.
Egy most 10-12 éves autó kb a H Astra, II-es Focus, V-ös Golf, stb. Nem azt mondom, hogy ezek ma már szánalmasan öreg csotrogányok, amik semmire nem jók. Nagyon is van még használati értékük. De kb ez a 10-12 év egy autónál véleményem szerint, amikor már határozottan észrevenni hogy nem a legújabb technológia. Értem ez alatt akár pl a környezetvédelmi besorolásukat is. Van már érezhetően jobb, kényelmesebb, ergonómikusabb, kevésbé pixeles kijelzős, biztonságosabb, csendesebb, erősebb, stb. ami miatt a garin kívül is megérné a minőségi csere. Ezt pedig semmilyen módon nem befolyásolja az, hogy mennyi Magyarországon, vagy Afganisztánban az autók átlag életkora.
De nem vagyunk egyformák, nem egyformák a felhasználási szokásaink. Van amire akár egy 40 éves Zsiguli is tökéletesen megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!