Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Benzines vagy dízeles autón...

Benzines vagy dízeles autón tanuljak vezetni?

Figyelt kérdés
Azt olvastam, illetve hallottam többektől is, hogy dízeles autón könnyebb tanulni és sikeresen levizsgázni is, mert állítólag nehezebb vele lefulladni. Azonban nem tudom, hogy ha egy dízeles autóval szerzem meg a jogosítványt, akkor a későbbiekben egy benzines kocsit vezetve mennyire lenne nehéz dolgom? Köszönöm szépen előre is a segítő szándékú válaszokat! :)

2019. febr. 17. 20:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
63%
Teljesen tök mindegy, hogy benzines vagy dízel. Az elején, teljesen kezdőként úgyis jó sokszor fogsz lefulladni. A vizsgán lefulladás pedig csak egy büntetőpont, semmit sem számít. Tapasztalt sőfőrök is lefulladnak néha.
2019. febr. 17. 21:52
 12/14 anonim ***** válasza:
Dízelen tanultam, utána csak benzinessel jártam
2019. febr. 18. 07:46
 13/14 anonim ***** válasza:

Inkább egy jó oktatót fogj ki egy "jó" autó helyett. Bár a jó szócska relatív.

Én egy 1.7-es, turbódízel G Astrán tanultam vezetni. Jó kis autó, szerethető, könnyen vezethető.

Pont annyira méretes, hogy az ember megtanuljon (viszonylag) rendesen parkolni, de ne egy batárral szívjon teljesen kezdőként. Pl. édesanyám WagonR+-ával szerintem sokkal könnyebb a manőverezés... Jobban fordul, nem olyan hosszú, mint egy magas szöcske.

Én például nem igazán tanultam (oktatónál) kézifékes elindulást, megmutatta egy tanpályán, hogy hogyan kell elindulni és ennyi. De az olyan más...

Az ő turbódízelén dombra fel minimálisan (mondhatni semennyire) kellett megnyomni a gázt, kis puffogás után már ment is a motor felfelé.

Ezt a kézifékes elindulás dolgot egy elég ciki szitu után gyakoroltam be és kezdtem el alkalmazni: fel akartam kanyarodni a felüljáróra, jöttek a gyalogosok, egy idióta rámállt a T betű ellenére... Végül csikorgó gumikkal elindultam, de nem sokon múlott.

Azóta persze belejöttem ebbe meg sok másba, ugyanis dombos helyen élek.

Ez csak egy példa a sok közül.

Egyébként az oktatóm minden volt, csak rossz nem.

Első alkalmon átbeszéltük az alapot, második alkalommal gyakoroltuk az autó kezelését (=fel-alá keringőztünk a Népligeten), utána rögtön el is mentünk Vecsésre, meg vissza. Vagyis heteken keresztül a vezettünk, utána kezdtünk csak el parkolni. Ez jó volt, ugyanis az autó méreteit már valamennyire ismertem az előző pár hét vezetésből/manőverekből.

A tanulásban az is segített, hogy olyan környéken tanultam, amit már eleve jól ismertem. Ezt javaslom neked is, gondolom a szülővárosodban/kerületedben ismered a járást, valamennyire az elsőbbségi viszonyokat...

Én mindenképp azt javasolnám, hogy egy turbódízeles autón kezdj el tanulni, ugyanis nagyon el tudja venni az önbizalmadat, ha egy gyenge(gyengébb) kis benzinfalón tanulsz vezetni. Úgyis belejössz majd a saját/családi autóval, de gondolj bele pl vizsgán ha nagyon izgulsz és remeg a lábad, simán elronthatod.

Én pl azért rendesen megszenvedtem kezdő jogsimmal a WagonR+-al, de örülök, hogy ezen az autón mindenféle stresszfaktor nélkül gyakorolhattam (kivéve a forgalmat :D), hogy: nem kell vizsgáznom, már vezettem tehát nem én vagyok (annyira) béna.

Az ilyen 800 cm3-es fűnyírókat messzire kerüld el tanulóvezetőként, hacsak nem egy überzseni oktató ül benne.

Tehát: alapból inkább a dízel lenne szerintem megfelelő oktatásra, de ha a jófej oktató a benzinesben ül, akkor megpróbálnám vele.

2019. febr. 19. 17:42
 14/14 anonim válasza:
0%

1. Attól függ, hogy utána milyet fogsz vezetni.

2. Szerintem mindenképp benzinesen, mivel úgy nem lesz gondod később a dízelekkel sem, ellenben ha dízelen tanulsz és utaba benzinessel kell közlekedned akkor elég szopó lesz amíg hozzászoksz és belejössz.

2019. febr. 28. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!