Miért vannak egekben a benzines autók ára?
10 éve kevesebb mint fele árába (százalékos arányban) megvetted ugyan azt a benzin üzemű autót mint most.
Mi történt és ez meddíg fog tartani?
Én nem vettem észre, hogy 10 év alatt megduplázódtak volna a használt benzines kocsik árai.
Ha mégis annak az lehet az egyik oka, hogy 10 éve, 2009-ben a 10 éves, 1999-es autó még a G Astrát, 4-es Golfot, Peugeot 206-ost, 1-es Focust, stb jelentette. Ha ezekben volt ABS, központi zár és klíma, már egy jól felszerelt autónak számított.
Ma egy 10 éves autó, már akár J Astrát, 6-os Golfot, 2-es Focust, stb jelent, amik már jóval fejlettebbek. A kaszni is biztonságosabb, nem kirívó ritkaság, ha van bennük kanyarkövető fényszórótól a két zónás klímán át a fedélzeti navigációig minden. Motorikusan is erősebbek, Euro5-ös normát teljesítik, így a korlátozásuktól sem kell annyira tartani.
Ezért szerintem természetes hogy viszonylagosan drágábbak. Az inflációról nem is beszéltünk. 2009-ben nem annyit ért 1000Ft mint 1999-ben.
Hogy a pár éve a dízelmotorok elleni hadjárat mennyire van hatással, azt nem tudom. Én tavaly vettem új dízel autót. És bizony drágább volt, mintha ugyan ezt a típust, turbós benzines motorral kértem volna. De mivel sokat megyek, főleg autópályán, azt számoltam, hogy pár éven belül visszajön az árkülönbözet, onnantól pedig "termel". Az előző autóm is dízel volt. Semmilyen negatív tapasztalatom nem volt vele. A rémtörténetekkel ellentétben semmivel nem kellett többször szervizbe hordani, mint egy átlag benzines autót. Egy új autót sem azért vettem, hogy pár év alatt ráunok majd és továbbadjam, hanem használatra. 10-15 évig biztos nálam lesz. Az alatt élvezem és nem azon kattogok, hogy X időpillanatban mennyit érne a használtpiacon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!