Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Benzines vagy dízeles autón...

Benzines vagy dízeles autón tanuljak vezetni?

Figyelt kérdés
Azt olvastam, illetve hallottam többektől is, hogy dízeles autón könnyebb tanulni és sikeresen levizsgázni is, mert állítólag nehezebb vele lefulladni. Azonban nem tudom, hogy ha egy dízeles autóval szerzem meg a jogosítványt, akkor a későbbiekben egy benzines kocsit vezetve mennyire lenne nehéz dolgom? Köszönöm szépen előre is a segítő szándékú válaszokat! :)

2019. febr. 17. 20:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Én benzinesen tanultam és nagyon örültem neki. Utána egyedül már könnyebb volt vezetni. Igaz, az első autóm is benzines volt, viszont kicsit erősebb, mint a tanulóautó, nem fulladtam le vele soha. Akikkel együtt jártam, közülük volt, aki dízelen tanult, aztán a saját autójukkal, ami meg benzines iszonyat sokat bénázott. Én utólag örülök, hogy inkább órán bénáztam és nem a "való életben" egyedül.
2019. febr. 17. 20:27
 2/14 anonim ***** válasza:
Próbálj benzinessel! Egyébként valóban nehezebb a dízelest lefojtani, de aki egy kicsit is érzi az autót az ha dízelessel vizsgázott fog tudni menni a benzinessel is majd, persze szokni kell.
2019. febr. 17. 20:40
 3/14 anonim ***** válasza:
23%

Én benzinesen tanultam.

Nagyon kis benzines autón.

Remegett a lábam az oktató miatt(mert féltem hogy rosszul csinalom), s az autót nehéz volt precízen vezetni.

Ha benzinessel tanulsz, garantáltan bármilyen autót elvezetsz.

Dízellel könnyebb, de nem mindig a könnyebb a jobb.

2019. febr. 17. 20:42
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg az oktató személye sokkal fontosabb. Jó oktatót próbálj meg választani, az mellékes, hogy milyen autóval oktat, a benzinessel is meg fog tanítani elindulni.
2019. febr. 17. 20:42
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy én nem tudom mit parázik itt mindenki ezen az elinduláson. Mivan ha lefulladsz, főleg az elején. Majd ráérzel, DE még rutin mellett is lefogsz fulladni néha. Én Autóbuszvezető vagyok és mégis múltkor a személyautómmal sorban állás közben simán lefulladtam. Mert elbambultam egy fél percre és túl gyorsan engedtem a kupkungot. Na, bumm. Nem akkora tragédia és nem ez mutatja meg azt, hogy mennyire tudsz vezetni.
2019. febr. 17. 20:48
 6/14 anonim ***** válasza:
Ja, azt nem írtam, hogy a vizsgát anno benzines Swiften kezdtem, majd közben dízelesre váltás lett. Utána dízeles autónk voltak, vannak, de 1 éve lett egy benzines is 3. autónak, és mégsem okozott gondot megszokni. Ha hirtelen van a kuplung felengedve akkor a dízelest is könnyen le lehet fojtani, pláne a magasnyomásút, turbóst, még ha pluszban az 1-es is viszonylag hosszabb áttételű.
2019. febr. 17. 20:51
 7/14 anonim válasza:
71%
A tanulókocsik nem olyanok mint az igaziak. (Nekem úgy volt a műszaki része a vizsgámnak: mutassa meg a hova kell tölteni ablakmosófolyadékot, felnyitottam a kocsi elejét és ellegyintettem a motorhaz felett hogy ide-szóval ennyit értek a kocsikhoz. Úgyhogy meg ne kérdezd miért nem, de mindenki azt mondja nem úgy van beállítva ahogy....)Innentől az hogy milyen kocsin tanultál vezetni lényegtelen a jövőbeni autóhoz képest. Azt mondják igazi benzines kocsival nehezebb lefulladni is mint a tanulókocsival. Van aki azt mondta jó benzines ugyanolyan mint egy dízel. Nem tudom én csak dízelt vezettem tényleg könnyű. De pl apukámnak, páromnak tök mindegy, ők bármilyen kocsit elvezetnek-dízel benzines jobb-bal kormanyos kistehet személy kisbusz automata váltós rendes váltós- bárhol, bármikor mintha mindig azt vezették volna.
2019. febr. 17. 21:03
 8/14 anonim ***** válasza:

Oké, hogy a lefulladásért nem buktatnak, de pl.:

A vizsgán remeg a lábad az idegességtől, emiatt lefulladsz, még idegesebb leszel, és előbb-utóbb elnézel valamit, amiért már jogosan megbuktathat.

Tehát én azt mondom, hogy dízelen tanulj. Ha otthon benzines van, akkor majd otthon megtanulod azt is kezelni, ha meglesz a jogsi. De így, amikor ilyen 4-5 ezres óradíjak vannak én szándékosan nem szívatnám magamat még ezzel is.

2019. febr. 17. 21:11
 9/14 anonim ***** válasza:
68%

Az oktató fontosabb mint az,hogy benzines vagy dízel autó...!!!!!!!

Dízel volt amivel tanultam (ez a nagy többség) benzinesünk volt,nagyobb gáz kell neki aztán ennyi. Kicsit "sportosan" indultam vele el,de hamar ráéreztem.

2019. febr. 17. 21:21
 10/14 anonim ***** válasza:
50%
Teljesen mindegy, pár óra után már egyikkel sem fogsz lefulladni. Oktatót válassz, ne autót.
2019. febr. 17. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!