Hogyan lehet biztonsággal használt autót venni?
Úgy értem, hogyan lehet biztosra menni abban, hogy nem valamilyen meghibásodott járművet adnak el nekem? Életemben előszőr egyedül állok autóvásárlás előtt, így sajnos semmilyen tapasztalatom nincs. Barátaim azt mondják, vigyek magammal ismerős autószerelőt, hogy átnézze a kiszemelt autót, de nekem sajnos nincs autószerelő ismerősőm. Ja és nő vagyok XD.. duplán átverhetnek..
Valami kreatív ötlete valakinek? Segítsetek légyszíves!
Vidd el egy állapotfelmérésre a kiszemelt autót.
Ha a tulaj nem egyezik bele akkor ott már valami bibi van a dologban, akkor azt nem kell megvenni!
teljes biztonsággal sehogy. ennyi rizikót muszáj lesz vállalni.
igazából az a baj, hogy hiába viszed el állapotfelmérésre, ha egy ügyes szerelő jól összerakta, senki nem jön rá a gány munkára anélkül, hogy meg ne bontaná mondjuk a motort :D láttam én már pár elég alattomosan elrejtett hibát...de persze nem így kell hozzáállni, hogy biztos át akarnak verni, csak hát számítani kell rá, hogy minden nem fog kiderülni egy átnézésnél.
Több lehetőség is van.
1. Átnézeted a kocsit nem ismerős szerelővel.
2. Olyan kocsit veszel, melyre adnak garanciát.
3. Magyarországon üzembe helyezett autót veszel végigvezetett szervizkönyvvel, a megtett kilométereket ellenőtzöd a központi adatbázisban.
Használ autót venni lutri, vagy bejön vagy nem. A totalcar oldalán volt egy cikk hogy egy autót két töröttből raktak össze, a tulaj vásárlás előtt elvitte állapotfelmérésre ahol nem vették észre.
Mondjuk nem olyan meglepő dolog ez, a szerelők 90%-a még a nyilvánvaló hibát sem veszi észre vagy pedig nem is érdekli.
Állapotfelmérés sem 100%. Én elvittem és így is egy kalap szrt vettem.
Olyat nem vett észre a szerelő amit mai tudásommal papirok nélkül méterekről észrevennék.
Sajnos ha értesz hozzá akkor se lehet 100%-ra biztosra menni. Ha meg nem (mint én mikor megvettem az autómat hosszú évekkel ezelött) akkor míg sok bajt elkerülhetsz bizonyos dolgokkal mint a lekérdezés vagy az átvizsgáltatás. De sajnos biztosra nem mehetsz vele.
Meg ha tudod is a tipus hibáit, a helyszinen nem szedheted szét alkatrészeire az autót hogy biztosra menj. Akkor se ha amúgy 20 perc alatt meglennél vele. A vevő nem tudja hogy mennyire értesz hozzá, vissza tudod-e tenni. Meg pl leszednéd a küszöbtakarót hogy megnézd rozsdás-e, erre kihullik az alja. Nyílván megvenni nem fogod, de a vevő azt fogja mondani hogy megrongáltad az autóját. Ezeket bármennyire szeretnénk nem lehet ellőni.
Valamennyire mindig lutri.
Be lehet vizsgálni, általában szervizben 10-en akárhány ezer forinttól 30-felettiig. (Cég, szervizfüggő a dolognak az ára.)
De nagy adag szerencse kell a dologhoz leginkább. Meg az is biztos, hogy ha működik is a kiszemelt autó a vétel után akkor is pár apróságot nagy eséllyel cserélni kell rajta.
Ahogy írták ha nem egyezik bele az eladó akkor el kell állni a vételtől, ne is már előre bemelegített motorral várjanak próbálás előtt, mert akkor az is felejtős, miegymás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!