Nyomatékkulcsoz lehet sima csavarkulcsként is használni?
Figyelt kérdés
Szóval vettem egy nyomatékkulcsot a pótkerékhez, mert a gyári kerékkulcs el van nyalódva (már így vettük a kocsit), és mivel én hajlamos vagyok túlszorítani a csavarokat, gondoltam jó lesz ez, plusz másra is tudom használni ellentétben azzal, mintha egy sima pl teleszkópos kerékkulcsot vettem volna. Szóval a kérdés, hogy lehet-e úgy használni hogy pl nem állítok be nyomatékot és úgy használom csavarok ki/be csavarozásához, mint egy sima racsnis csavarkucsot (vagy mert nem tudom mekkora nyomaték kell vagy mert nem lényeges, de a pótkerékhez azért vettem mert ott le van írva a kézikönyvben).2019. febr. 14. 13:39
11/12 anonim válasza:
Felrakni jó. Berohadt csavart kinyit, eröltetni vele, arra nem való.
Szóval ha a kerekedet úgy rakod fel, hogy előtte megoucolod a menetet, ne legyen rajta kosz, beszáradt zsír, homok, a kúpja is legyen tiszta, a felniben is kipucolod a kúpot tisztára, és összerakás előtt hajszálvékonyan (!!) bekened a menetet, a kúpot, és a felni kúpját is, és így rakod fel, két lépésben nyomatékra húzva, akkor kitekeredni nem fog, de bármikor erölködés nélkül levehető.
Csak a gumis által szárazon, nyomatékkorlátozó nélküli léágkulccsal felrecsegtetett csavarral kell küzdeni.
12/12 A kérdező kommentje:
Köszi! Végülis meggondoltam magam, veszek egy kerékkulcsot is a nyomatékkulcs mellé a kilazításhoz (gumis csavarja be légkulccsal) nem akarom tönkretenni a nyomatékkulcsot, mert hát nem olyan olcsó. Kocsiban meg most plusz egy szerszám, nem oszt nem szoroz.
2019. febr. 15. 22:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!