Mi az a gyorshajtás, ami még belefér nálatok?
Tegyük fel este, tiszta időbe, főúton, ami minőségre már-már autópályához közelít (nem sok van belőle, de akad).
Szerintetek mi az, amit még szabad és mi az, ami már őrültség?
(1) igen a rendőr és ha hangjelzéssel jön akkor vonyítanak a disznók.
De azért mindenki tegye a szívére a kezét jó a 800-1000cm3 suzukisoknak nem kell :D
De aki alatt volt van komolyabb autó azért van hogy megzavarja hébe hóba és ha a helyzet engedi azért haladósra veszi a figurát.
Tartósan kb 10 km/h-val megyek többet. Este sem hajtok őrült módjára, sőt általában akkor vagyok ráérősebb, nem visz a forgalom. Mondjuk én forgalmas utakon járok, M3, Nagykörút, stb.
Nagyjából ahogy írják:
- Városban 50-nél 55-60, 70-nél 75-80
- Városon kívül 90-nél 100
- Pályán 135-140 a max, előzésnél rövidebb ideig 150 körül is megyek sokkal többel nem.
50-nél: 60-65
90-nél: 100-105
130-nál: 145-150 (de csak cégessel, amikor nem én fizetem az üzemanyagot)
Semmi nem fér bele. 50 az 50, 90 az 90.
Az oktatóm mindig azt mondta, ha keveselltem a sebességet, hogy "lehet, hogy neked lesz pénzed benzinre, de nekem nem lesz még egy tüdőm".
Lehet, hogy biztonságosan tudsz 120-szal is menni, de a sebességhatárok nagy része ma már környezetvédelmi okokból van megszabva. Lehet, hogy a nyílegyenes, széles út mellett természetvédelmi terület vagy egy óvoda van.
Lehet, hogy te biztonságosan tudsz vezetni, és pénzed is van üzemanyagra, de akkor sincs hozzá jogod, hogy a megengedettnél több károsanyagot bocsáss ki.
Úgyhogy soha (tényleg!) nem hajtok gyorsan. Annyira persze igen, hogy ha meglátom a táblát, akkor csak elveszem a gázt, nem fékezek, úgyhogy valamivel a tábla mögött lassulok csak le a megengedett sebességre.
Monzában köröz húsz autó egyszerre max. két órát, az még versenyautókkal számolva is semmi egy átlagos forgalmú M7-eshez képest.
Az autóversenyek károsanyag-kibocsátása általában elenyésző az autóversenyre érkező nézők által okozott szennyezéshez képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!