Mi az a gyorshajtás, ami még belefér nálatok?
Tegyük fel este, tiszta időbe, főúton, ami minőségre már-már autópályához közelít (nem sok van belőle, de akad).
Szerintetek mi az, amit még szabad és mi az, ami már őrültség?
Ha sima 1 sávos lakott teruleten kivul 100-110.
Nem tolom neki sokat eszik akkor :D
Városba éjjel 70-80 de akkor sok kint a disznó és egyre tobb a trafi éjszaka.
Én az objektív bírság határát szoktam belőni a mérési bizonytalanság, mint biztosíték megtartásával, azaz 100km/h-s korlátozás alatt (gps-szel mérve) plusz 15km/h-val, 100 felett pedig max plusz 20km/h-val megyek, de ilyenkor nem tartósan, azaz:
gyakoribb esetek, ha a forgalom engedi:
tartósan 50 helyett 65, 70 helyett 85, 90 helyett 105
illetve alkalmanként 110 helyett 130, tartósan 115-120, 130 helyett alkalmanként 150, tartósan 130-135.
Általában betartom a határokat:
50-nél óra szerint max 60 km/h.
90-nél óra szerint max 100-105 km/h.
130-nál óra szerint max 140-145 km/h.
Még sosem volt olyan életbevágóan sürgős dolgom, ami miatt úgy döntöttem volna, hogy érdemes ezt felülbírálni. Ha 100 helyett 120-szal mész, mennyit nyersz mire az uticélodig elérsz, 5 percet?!
Valóban, ezt én is így gondolom. Vannak olyan nyírségi utak ahol a 80 is sok, ha meg esik, tél van akkor pláne. De vannak olyan utak ahol akár sokkal több is belefér, noha nem feltétlenül tartósan.
Akkor az autók órája többet mutat mint a valós sebesség, amivel mondjuk mérnek? Tegyük fel ha 120-al megyek óra szerint, akkor engem a traffi mondjuk 110-el fog bemérni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!