Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 100-as benzint megéri tankolni...

100-as benzint megéri tankolni? Melyik a jobb shell, omv, mol, lukoil?

Figyelt kérdés
2019. febr. 11. 16:26
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
29%
Temeg a fsznak emeled ki a kérdést,nemlátod hogy 5-en 10 félét mondanak??
2019. márc. 16. 07:54
 22/28 anonim ***** válasza:
Legalább van min röhögni na. :D
2019. márc. 16. 08:54
 23/28 anonim ***** válasza:
0%
Ezzel a kérdéssel tényleg csak lejáratod magad.
2019. márc. 16. 11:34
 24/28 A kérdező kommentje:
Szerintem meg bőven van különbség kutak közt minőségben, főleg madaras tescos üzemanyagot tankoltam egy időben és a családomból is páran. Mindenkinek valami féle hibát produkált tőle a kocsi! Erőteljes alapjárat ingadozás, rossz teljesítmény stb.. Az hogy a motort károsította-e ezidő alatt ill az üzemanyagrendszert passzolom, de feltételezhetően igen, mivel pár évig ez a szutyok ment bele. Amióta normál kúton tankolok, nincs semmi féle ilyen jellegű probléma. 100 benzinről nekem is megvan a véleményem, minden egyes tankolásnál biztos nem ezt nyomatnám a kocsiba. Így pénzkidobásnak gondolom, de tény hogy a teljesítménye jobb lesz és tény az is, hogy jobban tisztítja az üzemanyagrendszert. Egész egyszerűen kíváncsi voltam a ti véleményetekre is. És nem gondolnám, hogy lejárattam magam a kérdéssel, szerintem az inkább lejárat valakit, ha trollnak érzi magát és mindenkit lehurrog úgy, hogy nincs is semmi tapasztalata adott témakörről.
2019. márc. 18. 11:19
 25/28 anonim ***** válasza:
Mondjuk a korreláció továbbra sem egyenlő kauzalitással, csak halkan jegyezném meg.
2019. márc. 18. 17:04
 26/28 anonim válasza:
0%

Összefoglalom: először is nincs rossz kérdés, csak olyan ember aki azt hiszi mindent (is) tud.

A 100-as oktánszám magasabb hengernyomást képes öngyulladás nélkül elviselni. Ennek pozitív eredménye, hogy a gyújtás a kívánt pillanatban következik be. Az égés teljesebb, a teljesítmény is nagyobb. A fogyasztás csökkenést főként a jobb gyorsulás miatt hamarabb elérhető kivánt sebesség és a jobb égés együttese adja.

Emellett a 100-as premium benzinek olyan adalékokat is tartalmaznak, amik csökkentik a surlódást, a koromképződést, általában tisztítják az üzemanyag ellátó rendszert bele értve a szelepeket, injektort.

Alapvetően tévedés attól félni, hogy tönkre teszi a motort, pláne 2020-tól, a normál benzinek ethanol tartalmát duplájára emelték, míg a 100-as esetében pont a jobban szabályozható gyújtás, mint előny veszne el, így ott meghagyták ezt az arányt.

A benzin romlandó termék, így nem mindegy mennyi ideig áll a kút tartályában. Egyes területeken, főleg a "szegényebb" ország részeken, előfordulhat, hogy hetek alatt fogy el a mennyiség, így aki a régit veszi, lehet akaratlanul is gyengébb minőséget kap.

A normál benzinek ethanol tartalmának növelésével összefüggő egyéb problémákkal tucatnyi cikkben foglalkoznak...

2020. jan. 15. 23:00
 27/28 anonim ***** válasza:
A lényeg kimaradt, hogy ami motort 95-re terveznek annál a p5-ös sem fog idő előtt begyulladni. :D
2020. jan. 15. 23:24
 28/28 anonim ***** válasza:
Lukoil 100? Van olyan?
2020. jan. 23. 17:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!