Miért villognak?
Kettes Octaviám van gyári, ködlámpába épített, normál (21W-os) izzós nappali menetfénnyel.
Kora reggel és naplemente előtt gyakran villantanak rám, mikor tompított helyet csak menetfénnyel megyek. Miért?
Túl vakító az izzós DRL (mint egyes tunerjoska ledes DRL-ek)?
Vagy túl kevés megvilágításnak számít és nehezebben vagyok észre vehető?
Addig nem szoktam tompítottat kapcsolni, míg én legalább a vetített fényét nem látom, láthatóágra meg ott a DRL, tehát nem értem miért villognak rám egyesek.
"nincs pénzed még izzócserére sem"
Nem az izzócserére sajnálom a pénzt kiadni, hanem a felesleges dolgokra. Úgy vagyok vele, hogy a láthatóságot a DRL szolgálja a látást pedig a tompított. Így mindig csak azt használom, amelyiknek értelme van.
Viszont ha az derül ki, hogy láthatóság szempontból kevés a DRL és/vagy vakít, akkor nyilván hanyagolom.
Várom még azok válaszát, akik konkrétan meg tudják mondani (mert már láttak gyári Octaviást így közlekedni), hogy túl halvány vagy túl vakítós a DRL-je. Ha úgy tetszik, akkor a kérdés innentől átcsap közvéleménykutatásba. Lepontozni senkit nem fogok.:-)
Mert nem elegendő...
Közelről lehet látnak vele téged de távolról nem!
Nekem öreg autóm van, nincs DRL, de napfényes időben én sem kapcsolom fel sokszor a tompítottat mert totál értelmetlen, DE rosszabb látási viszonyok között nem elég a DRL.
A legjobb amikor szürkületben, ködben azzal mennek és hátulról totál láthatatlanok!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!