Miért nem találom a hátsó hangszórók negatív vezetékeit?
Sziasztok.
Ma vásároltam egy fejegységet,be is kötöttem hamar,mert az autómban iso csatlakozók vannak.
Viszont a hátsó két hangszóró negatív vezetékeit sehol sem találom.
Az autóban a két ISO csatlakozó mellett,még van egy három színű,széthúzható csatlakozó,ez gondolom az előző rádió CD mechanikájához kellett,de lehet,hogy nem tudom jól,esetleg abban a háromszínűben lehet a negatív vezeték? bár nem hiszem,hogy külön csatlakozóba tették volna.
A barna ISO csatlakozó két szélén vannak ugye a hátsó hangszorók,a felső + vezeték megvan,viszont az alatta lévő lyukakba nem futnak vezetékek.Esetleg találkozott már valaki ilyen problémával? Hol keressem azt a két negatív vezetéket?
(a mostani rádiómon USB/AUX bemenet van,CD nincs,az előző rádión volt CD,abba be volt dugva mindhárom csatlakozó)
Köszönöm a válaszokat.
A legbiztosabb egy Audi A4 (B5) facebook csoportban érdeklődni. Gugliztam kb 2 percet, az engem igazol de a 2 pozitív szálad elbizonytalanít.
Tehát ahogy nem bose-os A3 8p-ben van:
2 első megy a fejegységről, 2 hátsó pedig a gyári erősítőről. Nézd meg a gyári fejegységet, kell legyen rajta matrica. A 3. csatid 3 soros kellene legyen, az egyik felében 6 kiosztással. Kellene legyen a com, 4 hangszóró és egy kapcsolt szál.
A com a negatív, a kapcsolt az az erősítő bekapcsolója, a másik 4 pedig hangszórónként a pozitív. Ezek mind az erősítőre mennek.
Olvastam olyanról aki az utólagos fejegységből ráküldte az erősített kivezetést az erősítőre, de én nem vagyok az ilyenek híve.
Inkább rca dugasszal oldanám meg vagy ahogy csináltam, 4 csatornás erősítő, erről szólt a mélynyomó és a 2 hátsó.
De mielőtt bármit átalakítgatsz győződj meg hogy tényleg így van bekötve és keress rá guglin hogy milyen megoldások vannak (sok leírást találsz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!