Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mekkora bajalehet az autó...

Mekkora bajalehet az autó turbójànak?

Figyelt kérdés
Adott egy audi a4 b6 1.9tdi avb motorkódú autóm ami kb 1 hete kezdte "enni az olajat" gyanakszom hogy a turbó a hibàs mert az egr szelepből csöpög az olaj. Kb 2 éve volt cserélve a túrbó tengelye mert eltörött akkor is így kezdődött kezte felverni az olajat a és kb 2 hét alatt szétment a túrbó ezutàn màr erő se volt a kocsiban ekkor kb 80e forintba került úgy hogy kikellet cserélni a két túrbinàt és a tengelyt most viszont az erő még megvan de eszi az olajat amint tudom a héten viszem is szervizbe reménykedek hogy nincs nagy baj lehetséges hogy csak tömítés vagy csapàgyat krl cserélni benne?addig nem megyek az autóval csak a szervizbe hogy nehogy nagyobb baj legyen vàrhatok ugyan akkora szerviz költséget mint akkor?

2019. febr. 10. 15:28
 1/8 anonim ***** válasza:

Hát jó eséllyel valóban turbóprobléma. Hogy pontosan mi azt a szerelő tudja megmondani.

Nem tudom mennyit mentél vele két év alatt és hogyan használod, van-e húzva. De ha széria rendszered van és nincs gyilkolva hidegen, akkor elgondolkoznék egy komplett turbócserén, 2 év alatt kicsit sok, hogy másodszor hal meg.

2019. febr. 10. 15:49
 2/8 A kérdező kommentje:
Kb 45ezer kilòmétert tettem meg munkàba jàràssal kb 20 kilóméter hidegen nem nyomom mielött megérkeznék ahova szeretnék vissza veszek a gàzból hogy hűljön viszont vàroson kivűl szoktam nyomni előzéseknél nem hajtom 3000fordulat főlé de szoktam padlózni szoktam néha hosszúba is menni autópàlyàn 130-140 rövid 10 kilóméter alatt ritka jó minőségű olaj van benne 5w40es
2019. febr. 10. 16:09
 3/8 A kérdező kommentje:
Az autó teljesen gyàri nincs softolva se semmi
2019. febr. 10. 16:10
 4/8 A kérdező kommentje:
A motor jó àllapotban van nem nyúl se a hűtő vizhez se az olajhoz nem füstől
2019. febr. 10. 16:10
 5/8 anonim ***** válasza:

Napi 2x10 km? Az végig hidegüzem szinte egész évben.

2x20 már valamivel jobb, de az év felében akkor is éppen hogy bemelegszik. Majd a szerelő megmondja, de tényleg jobb lenne egy komplett turbót venni rá, mint foltozni a mostanit újra.

2019. febr. 10. 16:13
 6/8 anonim ***** válasza:

Leírod hogy mi volt a baja, és hogy most ugyan az van vele. Akkor nyilván most is ez lesz vele.

De ha nem törik össze semmi benne, akkor azt fel lehetne újítani is. Szimmeringet és csapágyat kellene cserélni és szerintem megint tökéletes lenne.

2019. febr. 10. 18:40
 7/8 A kérdező kommentje:
Mugyértem hogy napi 2x20km oda és vissza mert amidig dolgozok ugye kihűl:) amúgy most anyiban màs hogy még ugyan úgy megy mind eddig csak anyiban màs hogy megvan az erő. Én is ara gondoltam mint az utolsó vàlaszadó hogy kel e tengelyt cserélni vagy csak csapàgy?milyen àrba lehet ilyen àllapotban a javítàs?
2019. febr. 10. 20:13
 8/8 anonim ***** válasza:
Azért javasoltam a komplett cserét, mert ha ennyi idő alatt újra tönkrement az két dolog miatt lehet alapvetően: Sz*rul csinálták meg, ezen nincs mit szépíteni, vidd máshova. Egyéb gondja is van a turbónak. Pl. megforog a házban a csapágy, vagy akármi. Érdemes elvinni egy turbófelújításra szakosodott műhelybe a turbót, ott meg tudják mondani. És tudnak adni felújított cseredarabot is garanciával.
2019. febr. 11. 06:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!