Miért van ennyi munkaerő hiány?
Autóbontókban miért van mindig munkaerő hiány? Ennyire rossz "szakma"?
Elég sok bontóban hiány van.. Miért?
Tudok olyan bontót is, ahol már úgy vannak vele, hogy ha te saját magad szeded le az alkatrészt, szinte féláron viheted.. Máshol panaszkodtak a kiszolgálásokra, mert úgy el vannak havazva a sok munkától + mert nincs ember, hogy rengeteget kell várni míg akár egy kilincset (csak egy példa) leszednek..
Aki tud bontózni, valószínű már tud autót szerelni is.
Ha már alapszinten is, de szerelőkből rengeteg hiány van.
Leginkább a tetvesebb melókra keresnek embert, arra meg bőven jó egy segéd is. Lengőkart cserélni, kipufogórendszert, gumizni, odacsípni az ujjad váltócserénél.
A diagnosztikai műszereket úgyis a szakemberek kezelik.
Ha tudnák az átlag autótulajok, milyen figurák csereberélnek az autóikon cuccokat....én tudom. :(
Minden olyan helyen emberhiány van, ahol sz*r melót kell kis pénzért végezni. A bontók pedig pont ilyenek. Sétálhatsz napi szinten több kilométert a telephelyen, esőben, fagyban, szélben, bokáig érő sárban, a kezed majd' lefagy, de azért szereljed lefelé a kilincset, tükröt, zárszerkezetet gyorsan, mer' itten van a vevő. Közben pedig jó lenne, ha tudnád, hogy milyen autók állnak benn és melyik hol van, ne legyen egy óra, mire megtalálod a donort. Hó elején meg örülj, ha minimálbérnél többet kapsz, mer' há' lássátok, embörök, nem megyen a bót, nem tudok többet adni.
Az ilyen munkakörökre manapság nem nagyon van jelentkező.
Ez szervizekben is így van. Pl egy olajcserére is több hetes előjegyzéssel lehet bekerülni, mert annyi munkájuk van és kevés rá az ember.
Miközben állítólag hatalmas mértékben nőnek a bérek, már valami 350.000 az átlagfizetés, dübörög a gazdaság, egész Európa minket irigyel, hogy itt milyen hatalmas jólét van. De nem akarok politizálni...
Mert nincs aki dolgozzon. Ennyi.
Szerelő szakemberek álláspontját ismerem mert nekem is kellenek munkások
Kapnak 300e ftot havonta a sötét buta emberek .
Namost. Ha van egy meló irodában ülni és ott butan nézni ami 220at fizet 220bol is megvan azt elucsorog.
Ennyi. Melózni macera, kényelmetlen.a bontos még elég vacak szakma
Hát akkor elgondolkodom ezen. Beszéltem korábban egy bontóval, ahová felvennének, betanítanának (persze ezekhez mérten lenne a fizetés), és engem érdekel is.
Viszont ha jobban belegondolok, tényleg nem könnyű munka, nyáron a 40 fokban autókat bontani, télen meg a fagyban, ősszel pedig a saras esőben.. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!