Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tudnátok segíteni miért nincs...

Tudnátok segíteni miért nincs légtelenítő szelep a dacia 1310 es autók első fékjüknél, nem lehet légteleníteni?

Figyelt kérdés
2019. febr. 10. 14:55
1 2
 11/14 veterán vas ***** válasza:

#10!

Ismerjük a román "precizitást" ;) de gondolkodjunk egy kicsit. A féknyerget -mint minden más alkatrészt- nem egyesével barkácsolják, hanem szalagon készítik. A legprimitívebb román gyártósor mellet is lehetetlen, hogy kimaradjanak olyan munkafázisok, mint a fúrás, menetelés, légtelenítőcsavar betekerése, majd a végszerelésnél a légtelenítés.

De tegyük föl, hogy Pitestiben még ilyen is megtörtént. :D

Ám akkor még mindig ott a kérdés, hogy az elmúlt kb 20 -vagy még több év - alatt, egyszer sem javítottak féket? Vagy azt, hogy minden vizsgára való felkészítés alkalmával csak úgy, elsiklottak a légtelenítés ötlete fölött?

Beláthatod, hogy ilyen nincs.

2019. febr. 12. 11:18
 12/14 anonim ***** válasza:

Még a másik rendszerben csináltam egy kasznicserés 1310-est. A vadi új üres karosszéria egyenesen a román gyárból érkezett. Összeszereléskor derült ki, hogy a jobb oldali B-oszlop 2,5 centivel hátrébb van hegesztve. Ennyit a gyártósorról.

Abban az időben a románok elárasztották a piacokat olcsó Dacia alkatrészekkel. Ezek egy része a gyárból származó leselejtezett, kikukázott új alkatrész volt. Simán el tudom képzelni, hogy valaki okosba megvett egy olcsó, a légtelenítő hiánya miatt leselejtezett féktuskót és azóta a fékcsőnél légtelenítget. A román képes volt eladni egy leselejtezett gumifékcsövet is, aztán jó esetben már légtelenítéskor eldurrant, rosszabb esetben menet közben.

2019. febr. 12. 14:43
 13/14 anonim ***** válasza:
Sajnálom, hogy ilyen rossz véleménnyel vagytok az 1310-ről. Nekem itt áll a garázsban egy 1988-as, és tökéletes, 200+ ezer km van benne (ok, volt a motorja bontva). És mint írtam a 4-es válaszban, VAN rajta rendes légtelenítő csavar, a motortérben is van a fékolajnak kis tartály, meg minden. Amúgy van egy olyan érzésem, hogy Magyarországra a legszarabb Daciákat küldték, annak ellenére, hogy elméletileg külföldre a jobb darabokat küldték.
2019. febr. 12. 17:01
 14/14 anonim ***** válasza:

"bontóba azzal a román ócskavassal, életed végéig javíthatod akkor se lesz ebből megbízható autó. Ez baráti tanács volt

A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik."

De jó hogy csak az én válaszom lett lepontozva nulla százalékra miközben több utánam író ember is megírta, hogy milyen rossz a Dacia autók minősége. Akkor most kinek van igaza?

2019. febr. 15. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!