Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Passat B8,2015,100k km-el!?

Passat B8,2015,100k km-el!?

Figyelt kérdés

Adott egy 1.6-os TDI motorral felszerelt Passat, amit egy elunt tulaj átadna.

Casco lenne rá, leasingeltetnénk.

A hibája annyi, hogy egy százas van benne.4 év alatt.

A kocsit ,a kicsi motorja miatt gondolom nem viselné meg a napi 6 km. Melegítnénk a drágát előtte is és várnánk pár percet utána.

Veszélyes játszma ily sok km-t futott jószágot szárnyunk alá helyezni?

2019. febr. 8. 07:54
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

A dízel motorokban több olyan drága alkatrész van, amelyek nehezen tűrik a hidegen járatást, meg kell hajtani az autót, hogy átmelegedjen, tudjanak a kényes alkatrészek regenerálodni.

Ehhez egy dízel motornak terhelés alatt kell menni legalább 40-50 kilométert, 10-20 kilométeren nem tud bemelegedni.

Nem feltétlenül jelentkeznek rövid idő után a problémák, de az óra ketyeg.

Nem arról szól ez a történet, hogy kategorikusan kijelentjük, hogy nem szabad dízelt venni. Az vegyen dízelt, akinek nem fájdalmas kiadás a lehetséges hibák javíttatása, a hidegen járatás ezeknek a hibáknak az esélyét növeli.

Részecskeszűrő, turbó, kettős tömegű lendkerék lehet benzines autókban is, de a benzin hideg motorban is elégethető, a gázolaj még melegen is tökéletlenül ég, kormol, kokszol, hidegen ennek mértéke jelentősen megnő.

Két-három kényes elem (turbó, részecskeszűrő, kettős tömegű), ha egyszerre romlik el, millió fölötti szerviz számlát eredményez - ha ez nem gond, nyudodtan vegyél dízelt, az sem 100 százalék, hogy elromlik, de a lehetőség benne van.

2019. febr. 8. 11:33
 22/34 A kérdező kommentje:

utolsó! köszönöm a válaszodat!

ezzel a corsa D-vel, ami nekem van, nem sokat tudtam csinálni.

Előzni szinte lehetetlen volt vele.

azok kívül, szinte visszagurult sokszor emelkedőn indításkor a kocsi, rám szívrohamokat hozván...

Utáltam a benzin szagát, a gyengeségét, hangját.

Ellenben a férjem kocsiját vígan vezettem néha, mikor a gyermekeket edzésre vittem.

Általában nem szívesen engedi át nekem a volánt, nem is csoda, de erről majd másik témakörben.

Olyan autót akartam, aminek parkolási kamerája van, szenzorok, dízelt csak azért gondoltam, mert egyszerűen a szívemhez nőtt a hangja, stb.

Nő létemre igenis érdekelnek egyes témakörök a kocsikban.

Mechanikailag egyáltalán nem értek hozzá, egy kerek soha életemben nem tudtam fújni, olajszint mérés nuku.

Ezeket általában a férjem viszi el szakemberhez.

Ő sem nagyon nyúl bele a kocsi " testébe "

Most hogy ennyien hívtátok föl figyelmemet ezekre a lehetséges hibaforrásokra, érdemes lenne szerintem átgondoljam vagy legalább kipróbáljam őket.

Igazándiból az sem nagyon tántorított el a dízel gondolától, hogy keveset fogyaszt. Ugyebár egy nemértő személy(az én esetemben egy nő) nek impozáns lehet a papíron 4-4.5 liter kívül.

Nem is álmodtam az előttem lévők által említett dolgokról. a szűrő, a kettősakármicsoda, stb

2019. febr. 8. 12:11
 23/34 anonim ***** válasza:
0%

Most mit hazudolozol itt össze vissza?

Nem kell neked TDI és kész.

Felesleges itt folyamatosan + 10km-t hozzáadni.

Napi 6 km-t írtál most meg már 30nál vagy...

2019. febr. 8. 12:16
 24/34 A kérdező kommentje:
a napi 6 km a másik hely ahova kell menjek, két különböző helyen dolgozom. Azért írtam 6-ot ,hogy lássuk, hogy ha mondjuk pár napot egy héten csak annyit menne mennyire ártana meg. 3 napot menne naponta harmincat, és kettőt naponta 6-7-et.
2019. febr. 8. 12:33
 25/34 anonim ***** válasza:

A gázolaj büdösebb, mint a benzin, de kinek a pap, kinek a paplan...

Tied a döntés joga, de azért azt se hagyd figyelmen kívül, hogy egy apró szívó benzines motort hasonlíthatsz egy nagyobb, turbós dízelhez.

Alapvetöen más a benzines, és a dízel motorok karakterisztikája, de ha az 1.2-es benzinesre rátesznek egy turbót, az is fürgébben szedi a kerekeit (cserébe lesz egy plusz hibaforrás)

Vannak hybrid (benzin+elektromos) hajtású autók, szívó benzinesből sem 1.2 literes a csúcs, és ott vannak a lehetőségek között a dízelek, csak annyi a kérdés, hogy melyik lenne észszerű választás, egyáltalán az ész, vagy a szív dönt.

(Az már lutri, hogy a szívből nem lesz-e szívás)

Rövid távokra, föleg városban én se értem minek egy erőgép, oké, kicsi, gyenge a Corsa, de vannak erösebb benzinesnek, 1.6, 1.8, 2.0 literes motorokkal... igen zabálni fogják a benzint, főleg városban, hidegen járatva, de a motorban kevesebb a drágán javítható alkatrész.

2019. febr. 8. 12:47
 26/34 anonim ***** válasza:
2.0 PD TDI Passatom van. Ekkora távra benzinest sem vennék, a dízelnek a halála ha ennyire rövid távokon használod, szét fog hullani benne egy-két év alatt az összes drága/drágán javítható alkatrész, nagyjából a kocsi árát rá fogod locsolni a javításokra még egyszer a következő öt évben ha így használod. A futásteljesítménye rendben van, még kevés is. Más egy évben megy ennyit.
2019. febr. 8. 13:34
 27/34 A kérdező kommentje:

Jó, rendben .

És ugyanez a Passat de mondjuk benzines változatban elérhető ?

2015, 2016 modell

2019. febr. 8. 14:10
 28/34 anonim ***** válasza:
Nagyon ritka a benzines ezekből és azoknak sem használ ha ennyire rövid távokat mész vele. Erre amire használni szeretnéd az a Corsa való amit használsz, én biztosan valami kicsi szívóbenzines motorral szerelt szögegyszerű jószágot vennék, mert bármilyen turbómotorra rá fogod költeni a kocsi árát még egyszer mert kicsinálják ezek a rövid távok a turbót, a kéttömeget, a kuplungot és még lehetne sorolni. Ja és az automatát kerüld el, mert az külön fél-másfélmillió ha javítani kell.
2019. febr. 8. 14:15
 29/34 anonim ***** válasza:
Elektromoson, hibriden gondolkozz szerintem. Egy Nissan Leaf pl. tökéletesen alkalmas arra amire használni szeretnéd.
2019. febr. 8. 14:16
 30/34 A kérdező kommentje:

"Elektromoson, hibriden gondolkozz szerintem. Egy Nissan Leaf pl. tökéletesen alkalmas arra amire használni szeretnéd."

igen gondolkodtunk effelől is.

Mondjuk nem tudom hogy mennyivel eszik többet

soha nem volt még ilyen kocsink

ez a kicsi corsa automata ami nekem van, kézi benzinest nem vezettem még

2019. febr. 8. 14:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!