Hogyan tárolnátok a robogót az utcán Budapesten?
sajnos 100% lopás elleni védelem nem létezik.
Vegyél egy brutálvastag és hosszú láncos motorzárat (10-15 ezer pénz), És mindig a taposónál fogva kösd oda a a robeszt valami nagyon mozdíthatatlan dologhoz (fa, villanyoszlop)
10 másodperc egy aksis flexel és már nincs robi.
Ha nem megoldható a biztonságos tárolása,akkor ne akard hogy már az első este sirasd a mopedet.Ez az éjszakai tárolás az utcán gyorsan felkelti az erre szakosodott emberkék figyelmét.
Én hanyagolnám a dolgot.
Hosszú távra valóban nincs megoldás erre, egyszerűen mert simán kifigyelik, hogy na ott van mindig, aztán egyik éjjel tényleg percek alatt meglovasítják.
Egyébként pont 1-2 hónapja láttam egy videót valamelyik autós portálon, ahol tesztelték, hogy milyen gyorsan lehet a különféle lopásgátló dolgokat leszedni...
Én nem tárolnám utcán. Társasház teremgarázsában tároltam, de a lábmelegítőt onnan is lelopták róla.
Ha nincs utca helyett valami biztonságosabb tárolási lehetőséged, akkor csak idő kérdése, mire ellopják.
Ha pedig ragaszkodsz az utcai tároláshoz, akkor minimum két lakat szükséges és legalább egyikkel tereptárgyhoz rögzítés, továbbá pager-es riasztó. Ha nagyon akarják így is el lehet lopni, csak az esélyét csökkenti valamicskét.
Környéktől is függ, van ahol egészen sokáig megmarad. Viszont mindenhol vannak lomtalanítások, ami a kedves kisebbségünk legjobb lehetősége arra, hogy kifigyeljék a dolgokat és vigyenek mindent amit látnak.
Nálunk a házak között nagy park volt amire a folyosók néztek. Lomtalanítás utáni 1 hétben konkrétan az összes folyosóra kitett kerékpárt ellopták pár éjszaka alatt...
5: az utcán nagyobb biztonságban van mint teremgarázsban.
de ha tesókák meglátják el akarják majd vinni.
teremgarázsokba lépcsőházakba rendszeresen belopóznak kocsit törni, meg vinni ami mozdítható
3 éve tárolom a robogóm az utcán Újpalotán, még a kézmelegítőt sem vitték el pedig azt elég csak lecsatolni.
Ezzel zárom meg egy baromi nagy U lakattal:
https://www.youtube.com/watch?v=kn6pF8fAvtw
Örülnék ha 14 helyett 16mmes lenne a lánc de ne legyek telhetetlen.
A lényeg hogy ne legyen hosszú és ne a taposónál kösd ki. Ha a földig ér akkor felfekszik és elcsípik, a trepnin szintúgy. A hátsó keréknél kötöm ki, ha vágni akarják még a szövettel is szarakodni kell.
Kamera jó ha rálát de emiatt ne dugdosd, jobb ha szem előtt van. Az se rossz ha másik robesz mellé rakod. Nem kell hogy a robogód lophatatlan legyen elég ha a másikat könyebben viszik.
Egyébként ezek a flexes dolgok sem olyan egyszerűek ám. Nehezen férsz hozzá, nincs mire támasztanod, 2x14mm és 2x16miliméternyi edzett acélt kell átvágni aminek pont az a dolga hogy pont ne lehessen.
A hátsó kereket kikötöd ugyanúgy levágják a láncot. Ott is simán fel tudják támasztani.
A nagy csapszegvágónak nem igazán van ellenfele.
Ha vinni akarják, akkor viszik. Az U lakat is gyerekjáték, ha felkészülve megy a tolvaj.
Ilyenkor az a lényeg, hogy az alkalmi tolvaj ne tudja könnyen vinni. Nekem anno naív süldő koromban egy sima sodronyos gerinclakat is kifogott a buta cigókon, valami csővel vagy rúddal próbálták lefeszíteni. Addig szarakodtak vele, míg egy szomszéd észrevette. Azóta azzal már nem merném kint hagyni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!