Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » E36 316i-be jó a 320i/325i/328...

E36 316i-be jó a 320i/325i/328i lamda szonda?

Figyelt kérdés

Eljött a lamda szonda csere ideje. Körbenéztem az interneten, és a Bárdi 22-ért adja. De találtam egy helyet ahol 7-ért megkapom.

Őszinte leszek. Cseréltem már másik autón, a cserét meg tudom csinálni, nem bonyolult. De maga a műszer működését nem értem 100%-ban. Az megvan hogy a belső és külső levegő o2 tartalmát veti össze és ez alapján szabályozza az üzemanyagrendszert a kocsi. De hogy van-e különbség azok között amik különböző hengerűrtartalmú, de azonos kaszniba kerülő motorokhoz lettek gyártva azt megmondom őszintén nem tudom.

Ha nem muszáj 22-ért megvenni mikor 7-ért is megkapom, akkor nem szívesen venném drágábban. De kétszer sem akarok ugye vásárolni.

Szóval van különbség hengerűrtartalom szerint a lambda szondában?

2019. febr. 6. 14:07
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg a lamba szonda teljesen független a motor hengerűrtartalmától, mert nem tesz mást csak a kipufogó gázt figyeli. Az meg tök mindegy hogy mekkora motorból jön ki. Persze gyakorlatilag meg nem lenne kismillió féle szonda, ha elég lenne egyfélét tenni az összes autóba. Nézd meg egy online áruházban, hogy milyen cikkszámú szondát dob ki a különböző motorral szerelt E36-osokhoz. Ha ugyanazt hozza a 16-i hez mint a 28-hoz akkor nyert ügyed van, de ha nem akkor ne próbálkozz a csereberével. Az meg azért gyanús hogy valami harmadáron ugyanolyan jó minőségű. Nem kizárt, de azért utána kell ennek nézni rendesen.
2019. febr. 6. 15:39
 2/2 anonim ***** válasza:

Az előttem lévő 1-es válaszoló leírta,hogy mit mér és mit kell figyelembe venni vásárláskor.

Annak viszont nagy az esélye,hogy az a 7ezres szonda szr.

Adhat hamis értékeket,ami jelentősen befolyásolja a motor működését,vagy 2 nap után beszrik és leves.

A szerelők többsége már be sem szereli,hogy megelőzze a későbbi reklamációkat.Én sem.

Ha jót akarsz,akkor az NGK,Denso márkák közül választasz az autódhoz,mint hogy veszel a tréből 10-et és használhatatlant.

2019. febr. 6. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!