E36 316i-be jó a 320i/325i/328i lamda szonda?
Eljött a lamda szonda csere ideje. Körbenéztem az interneten, és a Bárdi 22-ért adja. De találtam egy helyet ahol 7-ért megkapom.
Őszinte leszek. Cseréltem már másik autón, a cserét meg tudom csinálni, nem bonyolult. De maga a műszer működését nem értem 100%-ban. Az megvan hogy a belső és külső levegő o2 tartalmát veti össze és ez alapján szabályozza az üzemanyagrendszert a kocsi. De hogy van-e különbség azok között amik különböző hengerűrtartalmú, de azonos kaszniba kerülő motorokhoz lettek gyártva azt megmondom őszintén nem tudom.
Ha nem muszáj 22-ért megvenni mikor 7-ért is megkapom, akkor nem szívesen venném drágábban. De kétszer sem akarok ugye vásárolni.
Szóval van különbség hengerűrtartalom szerint a lambda szondában?
Az előttem lévő 1-es válaszoló leírta,hogy mit mér és mit kell figyelembe venni vásárláskor.
Annak viszont nagy az esélye,hogy az a 7ezres szonda szr.
Adhat hamis értékeket,ami jelentősen befolyásolja a motor működését,vagy 2 nap után beszrik és leves.
A szerelők többsége már be sem szereli,hogy megelőzze a későbbi reklamációkat.Én sem.
Ha jót akarsz,akkor az NGK,Denso márkák közül választasz az autódhoz,mint hogy veszel a tréből 10-et és használhatatlant.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!