Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Meg kell állnom a sárga...

Meg kell állnom a sárga villogóval felszerelt rendész/közterület felügyelő autónak?

Figyelt kérdés

Elkezdtem követni a helyi rendészek facebook oldalát, és mindenről posztolnak, sok hasznos dolgot tesznek, de engem néhány írásuk elgondolkodtat.

Pl. legutóbb arról írtak, hogy igazoltatás alá vontak egy a főúton piroson áthajtó autóst, és megbírságolták.

Ezen kívül akad több érdekes esetük, de engem konkrétan ez érdekel.

Mert ha utánam jönne sárga villogóval nem hiszem,hogy megállnék neki, de nem tudom hogy ezt mennyire tenném helyesen, mik a szabályok erre vonatkozóan?

Maximum akkor állnék meg nekik ha az útra kiállna elém egy ember, de az hogy autóval villog mögöttem...?!

2019. febr. 2. 11:20
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha akarsz meg áll,ha nem akarsz akkor nem...egy pl:a kukás autón is van figyelmeztető jel,még se állsz meg neki
2019. febr. 2. 11:33
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A sárga villogó figyelmeztető jelzés, konkrétan valamilyen vestélyre figyelmezte (óvatosan!), de nem megkülönböztető jelzés (kék fény)

Más kérdés, hogy a körülményeket is figyelembe véve a sárga villogónál is megáll a közlekedők többslge, ga arra kérik (útépítés, útzár, kukás autó,vdugulás elhárítás, stb).

Közterület felügyelő megállithat, de honnan tudod, hogy közterület felügyelő? A sárga villogó nem megkülönböztető jelzés, azzal az út karbantartók közlekednek...

2019. febr. 2. 11:36
 3/4 anonim ***** válasza:
közterület felügyelő megállíthat és bírságolhat is.
2019. febr. 2. 12:00
 4/4 anonim ***** válasza:

Megállíthat és bírságolhat, de valószínűleg én sem állnék félre egy sárga villogós autónak.

És megkövezhettek, de a kék villogós BKK autót is iszonyat nehezen sikerült csak elengednem, valahogy nem akadt pár száz méterig hely, ahova lehúzódhattam volna...

2019. febr. 2. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!