Lehet káros hatása a motorféknek?
A haverom azt mondja, hogy "jót tesz" az autónak a motofék, de biztos vagyok benne , hogy lehet káros tényező is pl 100 km/h- nál visszaváltunk 4-esbe felugrik 5000res fordulatra.Ez már szerintem biztos nem jó.
A másik, hogy a motofékkel terhelhetem a motort, dolgoztatom.Segghülye vagyok sajnos a kocsikhoz, kérlek segítsetek :)
Válaszotokat előre is köszönöm.
Az autónak nem tesz jót, csak a fogyasztásnak és a fékeknek, ugyanis motorfékezéskor kereken 0 a fogyasztás. Illetve a fékeid kevésbé melegszenek és kopnak.
Valamennyivel jobban kopik a motor, de ez kb. kimutathatatlan.
100-nál viszont ne rakd 4-be, mert az ilyen visszaváltások gyilkolják a kuplungot, váltót.
Ha lejtőhöz érsz például és leveszed a lábad a gázról, az nem fog ártani a kocsinak. Ha motorféket normál fékként használod és visszaváltogatsz felnyomva a foedulatot 5000re meg hasonlók, azzal szépen szétcseszed a motort, a váltót, a kuplungot meg mindent.
Persze ezt is lehet mérsékelni üresben egy gázfröccsel. De az nem erre van. És fékbetétet könnyebb és olcsóbb cserélni mint kuplungot például.
"Persze a 100-nal 4 esbe azt kerüld, nagy vész esetén ajanlott tényleg gyorsan meg akarsz állni de..."
Ezt ugye nem gondolod komolyan?
Nagy vész esetén be kell rúgni tövig a kuplungot és a féket és nem állsz neki bohóckodni a motorfékkel.
Kivéve persze, ha nem működik az üzemi féked, de ilyen egy normálisan karbantartott autónál nem fordulhat elő.
Lehet káros hatása a motorféknek? Alap esetbe nem.
100 km/h- nál visszaváltunk 4-esbe felugrik 5000res fordulatra.Ez már szerintem biztos nem jó. Igen, ez valóban nem jó és káros is!
Tudni kell megfelelően használni és akkor nincs gond. Mindig a megfelelő fokozatba kell vissza váltani,ne pörögjön fel jobban a motor vissza váltásnál mintha fölfelé váltál és akkor nem teszed tönkre vele az autót. Én nagyon szeretem a motorféket használni alapba is meg mind2 turbós autónknál,hogy nagy terhelés után megfelelő olajnyomással vissza hűljön mielőtt leállítom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!