Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek nem drága autót...

Szerintetek nem drága autót fenntartani?

Figyelt kérdés

Mindenki kérdezi tőlem, hogy mikor akarok kocsit meg ilyenek és én mindig azt válaszolom, hogy soha.

Biztos, hogy valakit fel fog háborítani ez, de én személy szerint a személygépkocsit mindig is a "nyugati ember baromságának" tartottam.

Az én ismeretségemben kb. az esetek tizedében tartom indokoltnak az autó fenntartását.

Ha mondjuk 15-20 km-re laksz a munkahelyedtől egy aránylag alacsony fogyasztású kocsival is havonta 20-25 ezer forint csak a benzin. És akkor még nem beszéltünk magáról a kocsi és a jogosítvány áráról, parklójegyről, téligumiról, kötelező biztosításról, műszakiztatásról, autópálya matricáról, esetleges garázsról, balesetekről, bírságokról, meg hogy nem csak az otthonod és a munkahelyed között közlekedsz, hanem még elugrasz ide-oda, ami megint csak benzinköltség.

Fogalmam sincs, hogy pontosan mennyi ezeknek a költségeknek a havi lebontása, de biztos vagyok benne, hogy egy elég zsebbenyúlós történet, amit én nem szívesen vállalnék magamra, csak azért, hogy elmondhassam magamról, hogy nekem kocsim van.

2019. jan. 20. 22:51
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

#20-as. Annak költség szempontjából mi köze van ahhoz, hogy az autó értéke csökken folyamatosan?

Egy teljes téli-nyári gumiszett kb. 120.000Ft, és akkor nem a legrosszabbat veszed már meg. Mellé még egy alufelni szett 100.000Ft. De ezt akárhogy is nézed, nem éves kiadások. Felni kb. 10-15 év, gumi 6-7 átlag magyar felhasználással.

Kellő odafigyelés és megfelelő használat mellett sokkal kevesebb a meghibásodás esélye is, akárki akármit mond. Persze ettől függetlenül lehet emberen kívüli meghibásodás, de ezeket nem tudod akkor sem fix költségnek elkönyvelni.

2019. jan. 21. 21:59
 22/28 A kérdező kommentje:
Melyik városban 20-25 ezer a havi bérlet? Ebből repülőjegyet vehetnék.
2019. jan. 22. 00:01
 23/28 veterán vas ***** válasza:

Gratulálok Kérdező!

Látom hasznosak voltak a válaszok. Sikerült kiemelned a számodra legfontosabb infót: van valahol egy város, ahol 20.ezerbe kerül a tömegközlekedési bérlet. ;)

2019. jan. 22. 03:40
 24/28 anonim ***** válasza:
21: hagyjuk.
2019. jan. 22. 06:27
 25/28 anonim ***** válasza:

Rendben kérdező, akkor számolgasd csak a pénzedet, hogy melyik bérlet mennyibe kerül, min mennyit spórolsz, nézegesd a menetrendeket, mi meg élvezzük az életet, élvezzük a vezetést, és hogy akkor megyünk oda, ahova akarunk, amikor akarunk. :) Szerencsére nem vagyok olyan helyzetben, hogy ne engedhetném meg magamnak az autót.

Jó lesz majd a gyerekeddel babakocsival és a rengeteg cuccával buszozni.

2019. jan. 22. 09:15
 26/28 anonim ***** válasza:

Az autó olyan mint egy mikrohullámú sütő, a szüleim baráti körébe nekünk volt talán először min 20 évvel ezelőtt. Nagyon is emlékszek rá hónapokig ment a családba/ismerősöknél minek az, csak pénz kidobás... most mi van, ha valakinél elromlik kétségbeesik, mintha eljött volna a világvége.

Na szóval az autóval is lesz, ellenkezel, de nem tapasztaltad még milyen amikor az csak a tied, és akkor használod amikor csak kedved van hozzá. Öcsém ugyan ilyen volt kb 28 éves koráig aztán vett egyet, 2 éve nem ült tömegközlekedési eszközön pedig BP-lakik. Korábban pedig éppen azt hangsúlyozta mindig, Ide teljesen felesleges...

2019. jan. 22. 11:53
 27/28 anonim ***** válasza:

"De ezt akárhogy is nézed, nem éves kiadások. Felni kb. 10-15 év, gumi 6-7 átlag magyar felhasználással.

...

de ezeket nem tudod akkor sem fix költségnek elkönyvelni."

Én tudok osztani 10-15-el vagy akár 6-7-el is, így nem okoz gondot fix, éves költségnek elkönyvelni.

Részemről pedig 6-7 évente fixen cserélem a téli-nyári szettet, így nem vita tárgya, hogy fix vagy nem fix.

2019. jan. 22. 12:27
 28/28 anonim ***** válasza:

Felesleges megmagyarázni. :) Az ő autójában nem költség mert szülei fizetik.

Volt anno egy lány akivel úgymond jártam. Nem volt túl okos de legalább szép volt ő mondta:

- az autó ingyen megy.

- hogyan evike drágám ?

- hát ne üljünk bele ha tankolni kell.

Ennyi :) valaki csak megtankolja egyszer :))

2019. jan. 22. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!