Buszmegállóban egyáltalán nem szabad megállni fél percre se?
Nekem gyanús a dolog, h esetleg direkt pénzszedés miatt csinálják, mert másodszor is pont ugyanott, ugyanaz, kicsit hihetetlen. Persze lén vagyok a hülye, csak az ember hirtelen 1 sec alatt nem gondolja át, de harmadik alkalom tuti nemn lesz, fetrenghet ott, aki akar ...
Az történt, hogy az ember bekanyarodik egy útra, és akkor veszi észre, hogy a buszmegállóval szembeni járdán egy kislány fetreng, a bicikli meg mellette, olyan, mintha epilepsziás rohama lenne. Megállok, hogy megnézzem, már esti órák voltak, nem nagyon volt senki. De mire oda érek, a kislány hirtelen jól lesz, kiröhög, és elteker a bicóval.
De a kamera csak engem vett fel, a szemközti járdát nem látja, csak azt, hogy én "kényelmesen" leálltam a buszmegállóba.
Azért idegesít, mert ez másodszor történt pontosan ugyanígy, és kicsit hihetetlen. De ha a pénzszedés miatt már bevetnek gyerekszínészeket is, akkor azt el tudom hinni sajnos.
Tehát a történet után, az a rövid kérdés, hogy buszmegállóban fél percre se lehet megállni vagy van esetleg valami kivétel erre, h X ideig stb? (városon belül)
"(5) Tilos megállni:
h) * más járművel a villamos, autóbusz vagy trolibusz megállóhelyet, illetőleg taxiállomást jelző tábla előtt 15 méter, utána 5 méter távolságon belül, kivéve, ha útburkolati jelből más következik;
i) * autóbuszöbölben, kivéve
ia) a kijelölt megállóhelyen megálló autóbuszt (trolibuszt), villamost,
ib) az utasok ki- és beszállásának idejére a személytaxit, a betegszállító gépjárművet, az iskolabuszt és a gyermekeket szállító autóbuszt, továbbá
ic) 20 és 6 óra között a kommunális szemét szállítására szolgáló járművet;"
nehezem hinném el, hogy a rendőrség ilyenre vetemedne
amúgy nem tudom, hogy meg lehet-e állni, apám meg szokott, mikor felvesz minket a buszmegállóból, de ő nem állítja le a motort és nem száll ki
értem, akkor tuti gyerekszínészes a dolog.
azért lehet h mégis benevezek egy harmadik fordulóra, csak most már rejtett kamerát is viszek magammal, és ha megint ez lesz, fel a facebookra az egészet.
De amúgy kaptál csekket?
Csak mert én már számtalanszor megálltam buszmegálló előtt/után és soha nem kaptam semmit.
Azért ez a gyerekszínészes elképzelésed elég meredek.
ugye volt itt már rendszám-montázsos esettől kezdve a 230-al bemért de a márkaképviselet szeirnt új korában is legjobb esetben üresen 130 km/h sebességre képes teherautó is, aztán ugye a pályákon a húzások stb stb. szóval ... sajnos kinézem belőlük.
túl gyanús ez így, minden pont passzol: máshol nem lehet leállni, a kislány mindkétszer pontosan ugyanott volt, a kamera pont azt a területet figyeli, ilyen egyezés nincs.
Paranoiás vagy az tuti. Ha meg ennyire tudod hogy gyerekszínész, minek állsz meg?
Egyébként meg úgy ahogy van baromság amit mondasz. De az ilyeneknek felesleges beszelni. Úgyis a fa*ságot hiszed el. Amúgy meg nem állhatsz meg valóban ahogy be is másolták a szabályt.
Egyébként ez nem tartozik az objektív felelősség körébe, tehát ha a helyszínen nem jön a rendőr, akkor simán kijátszható a bírság. (Hozzátartozód vezetett, nem szeretnél rá terhelő vallomást tenni)
Egyébként meg az egész kamuszagú, milyen gyerek biciklizik télen, a 0 fokban? Majd még le is fekszik a földre, na persze. Nem tudnának annyit fizetni, hogy a szülő belemenjen ebbe.
Ha ennyire pénzt akarnának beszedni, akkor egyszerűen beállítanának egy rendőrt valamelyik forgalmasabb főútra egy lakott terület tábla után a bokorba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!