Állandóan fogyó hűtővíz mitől van?
Nekem az autóm 2 évig csinálta, szivárgásnak sem volt nyoma sehol sem. Aztán amikor meguntam a dolgot elvittem egy szakszervizbe ahol 10 perc után mondták hogy lyukas a hűtőm de olyan hajszál vékonyságú rés van rajta ami csak akkor engedi láthatóan a vizet ha nyomás van benne, és utána sem hagy nyomot sehol mert forró felületre csepeg ahonnan elpárolog elég hamar. De volt olyan eset a húgom autójával hogy ott az egyik csőnél volt meglazulva a bilincs. Ott sem látszódott nyoma annak hogy valahol csöpög, csak csak azt akkor vettem észre amikor hűtővizet cseréltem neki mert annyira fel volt már hígítva deszt. vízzel hogy jobbnak láttam ha kap bele rendes fagyállót mert akkor jöttek a hideg idők, és az ő autója szabad ég alatt van. Akkor ha már le volt engedve belőle a víz átnéztem a cső rögzítő bilincseket és egyet elég rozsdásnak láttam, gondoltam kicserélem ha már nincs víz a rendszerbe így még ameddig üres hamar megcsinálom, és bizony amikor le akartam lazítani akkor tűnt fel hogy gyakorlatilag teljesen laza és a cső sem volt már teljesen a helyén tehát ha ezt nem tettem volna meg akkor előbb utóbb lerepült volna. Mióta ezt megcsináltam, azóta neki sem szökik el a víz sehonnan.
Egyik haveromnak a fűtő radiátorból csepegett a víz az utastérbe a padlóra. A szőnyeg nedves volt, de nem vészesen, akkor beázásra gyanakodtunk, de semmit nem találtunk ahol beázna az autója. Akkor utánalestünk a dolognak és akkor láttunk olyat hogy valószínű a radiátor ereszt vagy a fűtéscsap, vagy valami tömítés fáradt el. Mivel annyira nem akartunk bajlódni ezzel, elvittük egy szerelőhöz aki kimondottan ezekkel foglalkozik az autó hűtésével, fűtésével, klímákkal stb... Ő egyből szétkapta a műszerfalat és akkor látta hogy a fűtésradiátor bemenő csövén a tömítés fáradt el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!