Mi történik a sperr differenciálművel ha lefogjuk az egyik kereket és a másikat forgatni próbáljuk?
Attól függ!
Ha állandó, akkor nem tudod lefogni, mert úgy működik, mintha fix lenne.
Ha a nyomaték függvényében változó van az autódban, akkor egy darabig külön-külön mozoghatnak a kerekek, aztán ha a fordulatkülönbség eléri a beállított értéket, onnan átvált "merevtengelyes" üzemmódba.
Ezért van az, hogy a versenyzőjelölt beteszi a sperrt, egy darabig boldogan forgolódik, aztán egy erősebb gázadás után csodálkozik, hogy vajon hogyan került az árokban? ;)
Tehát ha mondjuk a bal kereket fogom, míg a jobbon már forgattam négyet, akkor utána már együtt kéne forogniuk a kerekeknek. A négyet csak úgy hasra ütés szerűen mondtam.. De ez a lényege hogy nem foroghat a másik kerék a világba, hanem egy bizonyos megtett fordulat után már egyszerre kell hogy forogjanak.
Tehát ha az egyiket le tudom fogni, a másikat meg forgathatom reggelig akkor is csak az mozog, akkor az adott difi nyitott?
#4!
Ha Te hegesztett diffinek hívod, akkor legyen az.
(vagy ha akarod, hívd 100%-os diffizár-nak)
Nem a berendezés nevéről szólt a kérdés, hanem a működéséről. Az üzemmódját tekintve, ezt az állapotot mifelénk úgy hívják, hogy "állandó".
Így már elfogadod a válaszom? ;)
Jah' #4!
Nem akkor zárnak össze a lamellák, amikor "megcsúszik az autó" hanem akkor, amikor a két kerék fordulat különbsége eléri a beállított értéket.
Naggggyon más a kettő!
Egyszerűbb ha leírod hogy milyen autó alatti sperr-ről beszélünk. Igazából az lenne a mérvadó ha a meghajtást forgatnád és néznéd mit csinál ha megfogod az egyik kereket.
Nem mindegy hogy 1-utas, 2-utas, mekkora előfeszítése van, merre forgatod, stb...
Egy BMW E30 typ188-as diffiről van szó. Megemelve úgy forgattam menetiránynak megfelelően az egyik kereket ahogy leírtam a kérdésben is, hogy a másikat közben valaki fogta hogy az ne tudjon fordulni.
Ezért kérdeztem azt, hogy ha a végtelenbe forgatom az egyik kereket míg a másik nem csinál semmit, az azért van mert nyitott a difi vagy csak mert ennyitől hogy kézzel forgatom nem zár össze a sperr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!