Golf 4 1.8T vagy 1.9TDI?
1.8t 180 ló gyárilag
1.9tdi 131 ló gyárilag
Melyik, miért, miben jobb, rosszabb? Melyik hogy megy?
"Dehogy tojással a gáz alatt. 90-100-as utazónál eszik 4,9-5l nyáron, most télen 5,5litert" Igen, tojással a gázpedél alatt, előzések, gyorsítás, lassítás nélkül, folyamatos 90-es utazóval el lehet járni ennyivel. Amikor ilyen utam volt, nekem is kijött ennyi. De 130-140 es utazó pályán, vagy városozással vegyesen használva pl. Budapest, máris 6 liter körül kotorászik.
Az enyém 110 lóerős volt.
Kérdező,
az rendben, hogy olyat veszel amit tetszik, világ életemben én is így csináltam. Csak arra hívtam fel a figyelmed, hogy ezek öreg autók, nem úgy megy, hogy egy huszasért rátöltenek valamit a szoftverre aztán száguldás, szerelem, gond meg nincs. Mert lesz. Láttam azokat, akik a szög egyszerű 90 lovasokkal is ezt játszották, sírtak utána, hogy inkább vettek volna 110 le TDI vagy 115-131 lóerős PD-t inkább. 1.8T-vel hasonló a helyzet. Fel lehet húzni ezeket 200+ lóerőre, de onnantól üzemórásak, még akkor is ha viszonylag stabil rendszert építesz. És több százezerbe lesz a végén, ami már az autó értékével vetekszik, elgondolkodtató, hogy érdemes-e ebbe belevágni vagy inkább egy generációval fiatalabbat venni, ami már eleve ott van. Pl. Golf V GTI 200 lóerős, vagy TT-ből is van ilyen, de szerintem A3-ban is. Nyilván, most mindegyikre azt mondod majd, hogy nem tetszik és csak a Golf IV. De mérlegeld ezeket a szempontokat, ha már eleve a legerősebb is kevés neked.
Egyébként én imádtam a Golf IV-met ettől függetlenül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!